Σε εξέλιξη είναι στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι εργασίες του Παγκόσμιου Συνεδρίου με θέμα τη …
«Φιλοσοφία του Αριστοτέλη», με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων απ’ όλο τον κόσμο.

Το Συνέδριο το οποίο ολοκληρώνεται την Τετάρτη, πραγματοποιείται με αφορμή τα 2.400 χρόνια από τη γέννηση του Αριστοτέλους και τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και με την υποστήριξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φιλοσοφικών Εταιρειών (International Federation of Philosophical Societies (FISP). Στόχος του, είναι κυρίως να διερευνήσει και να τονίσει τη σπουδαιότητα του φιλοσοφικού στοχασμού του Αριστοτέλη για τα δημόσια πράγματα, αλλά και εν γένει για τα παγκόσμια ζητήματα που επηρεάζουν την ανθρωπότητα.

Το Συνέδριο διεξάγεται στην Αθήνα, όπου ο Αριστοτέλης έζησε το μεγαλύτερο μέρος του βίου του, μαθήτευσε επί μακρόν και δίδαξε στην Ακαδημία του Πλάτωνα, ίδρυσε το Λύκειο, δίδαξε και μεγαλούργησε. Οι αρχαιολογικές έρευνες και ανασκαφές που έφεραν πρόσφατα στο φως το Λύκειον του Αριστοτέλους, θα είναι στο επίκεντρο του Συνεδρίου. Επίσης, για την υφή και την ποιότητα της δημοκρατικής πολιτείας θα υπάρξουν ειδικές συνεδρίες με επιλεγμένους ομιλητές στον ιερό και ιστορικό χώρο του Λυκείου, της Ακαδημίας Πλάτωνος, της Πνύκας και του Ολυμπίου Διός.

Στη Φιλοσοφική Σχολή, σε όλη την διάρκεια του συνεδρίου, λειτουργεί έκθεση βιβλίου φιλοσοφικού επιστημονικού περιεχομένου..

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese