Ενώπιον του ανακριτή Χανίων αναμένεται να βρεθούν σήμερα…
οι 11 που συνελήφθησαν την περασμένη βδομάδα και κατηγορούνται για εμπόριο ναρκωτικών.

Ήδη ο εισαγγελέας τους έχει ασκήσει ποινικές διώξεις για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, και εμπόριο ναρκωτικών και σήμερα οι «11» αναμένεται να απολογηθούν.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης έγινε την περασμένη Πέμπτη από τις αστυνομικές αρχές των Χανίων και ως μέλη της συνελήφθησαν 11 άτομα, ηλικίας από 30 έως 62 ετών, οι οποίοι είχαν διακριτούς ρόλους και διακινούσαν, αποθήκευαν και “έσπρωχναν” τα ναρκωτικά στους πελάτες τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναζητείται από τις αρχές ένας 39χρονος που φαίνεται ότι είναι το 12ο μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.

33χρονος ο «εγκέφαλος»

Αρχηγός της οργάνωσης, φέρεται να είναι ένας 33χρονος, ο οποίος διατηρούσε ένα είδος καταστήματος στην περιοχή του Αποκορώνου στα Χανιά, όπου εκεί κανόνιζε, οργάνωνε και διοχέτευε τις ποσότητες των ναρκωτικών ουσιών στα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, ώστε με τη σειρά τους να τα “πασάρουν” στην αγορά.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα ο 33χρονος ήταν “μετρ” του είδους και “παλιά καραβάνα”, καθώς διακινούσε ναρκωτικές ουσίες τα τελευταία 15 χρόνια.

Η δραστηριότητα της οργάνωσης έφτανε στους νομούς Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου.

Τι «έδειξαν» οι έρευνες

Σε έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, της Ο.Π.Κ.Ε, της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου και των ΤΑΕ Χανίων, Αποκορώνου και Ρεθύμνου, σε σπίτια και αποθηκευτικούς χώρους των μελών, καθώς και στην επιχείρηση του 33χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: •10.565 ευρώ, ως προερχόμενα από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών,

ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης,
ναρκωτικά δισκία τα οποία στερούντο απαιτούμενη ιατρική συνταγή,
4 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
ποσότητα καπνού, ο οποίος δεν έφερε την απαιτούμενη ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερείται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης,
25 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ως μέσα τέλεσης έκνομων ενεργειών και
3 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese