Μιλώντας σε συνεργάτες του και δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός έκανε αναφορές που δημιουργούν…
ερωτηματικά για τις επόμενες κινήσεις του στο πολιτικό σκηνικό.«Εγώ θα κάνω δημοψήφισμα για να το κερδίσω» είπε χαμογελώντας ο Αλέξης Τσίπρας στους συνεργάτες του, σύμφωνα με δημοσίευμα
της εφημερίδας Τα Νέα. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός ήταν σε τόσο καλή διάθεση που δεν σταμάτησε τη συζήτηση εκεί αλλά είπε σε όσους ήταν εκείνη την ώρα γύρο του πως ο Ρέτσι του είχε εξομολογηθεί πριν από καιρό πως «εάν το χάσω φεύγω, αν το κερδίσω μένω και πάω μπροστά».

Από την πλευρά τους, οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα σχολίασαν πως ήταν εκείνος, μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 που άνοιξε το δρόμο για να γίνει το ίδιο και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, κάποιος από τους διπλανούς του ανέφερε αστειευόμενος πως ο Τσίπρας μπροστά στους Κάμερον και Ρέντσι εμφανίζεται ως ο παλαιότερος, ως ένας δεινόσαυρος, από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συζήτηση χαλάρωσε τόσο που ο Αλέξης Τσίπρας είπε στους συνομιλητές του ότι στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής με θέμα το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, η Ανγκελα Μέρκελ είπε στους υπολοίπους πως «Alexis is master».

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, όταν πριν μερικές μέρες ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να συζητήσουν για τον νέο εκλογικό νόμο, ο πρωθυπουργός έθεσε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το θέμα των δημοψηφισμάτων, με αιχμή την ορατή διαφωνία ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας σε τροποποιήσεις πολλών άρθρων του Συντάγματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να πρότεινε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να μπουν σε δημοψήφισμα τα άρθρα στα οποία υπάρχει απόκλιση μεταξύ των δύο κομμάτων, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαφώνησε, λέγοντας ότι οι επόμενες εκλογές θα μπορούσαν να είναι δημοψηφισματικού χαρακτήρα.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese