Μεταφέρεται στο θέατρο η δημοφιλής σειρά της ελληνικής τηλεόρασης…
Αστροφεγγιά.

Σήριαλ σε σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου, απο τα πρώτα χρόνια της έγχρωμης τηλεόρασης, με μία παρέα νέων, Καφετζόπουλος, Κιμούλης, Βαλσάμη, ήρωες του ομώνυμου βιβλίου του Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου.
Η θεατρική μεταφορά της Αστροφεγγιάς ανεβαίνει, σε μια φιλόδοξη για την εποχή παραγωγή, στο θέατρο ΧΩΡΑ.

Το τέλος του 1ου παγκοσμίου πολέμου βρίσκει στην Αθήνα την οικογένεια του επαρχιώτη φοιτητή Άγγελου Γιαννούζη. Μόλις έγινε ανακωχή και έληξε οριστικά ο Πόλεμος, ο Άγγελος πήγε στο σπίτι του πλούσιου συμφοιτητή του Νίκου Στεργίου για να γιορτάσουν. Ο Άγγελος, περήφανος που η δική του οικογένεια ζούσε μέσα στη φτώχεια και την εξαθλίωση, ένιωθε μίσος για το συμφοιτητή του και την οικογένειά του ζούσαν μέσα στα πλούτη, αλλά και ζήλια επειδή η Δάφνη, με την οποία ήταν ερωτευμένος, φαινόταν να προτιμούσε το Νίκο.
Τον Αύγουστο του 1922 ξέσπασε ένας άλλος Πόλεμος και ο Άγγελος βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του Μικρασιατικού Μετώπου. Οταν επέστρεψε με αναρρωτική άδεια βρήκε τους φίλους του να απολαμβάνουν όλα τα καλά της ζωής, ενώ η δική του πορεία, όπως και πολλών άλλων επαρχιωτών ήταν κοινή. Φτώχεια, μιζέρια, βάσανα και στο τέλος θάνατος από φυματίωση σε κάποιο Σανατόριο.

Η παράσταση προγραμματίζεται από τέλη Οκτωβρίου σε κείμενο και σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια με τους ρόλους των τριών νέων να αναβιώνουν οι, Αντίνοος Αλμπάνης, Ιωάννης Παπαζήσης, Ευδοκία Ρουμελιώτη.
Το αριστούργημα της ελληνικής πεζογραφίας, μετά τη δημοφιλή του πορεία στην κρατική τηλεόραση, ζωντανεύει για πρώτη φορά στη σκηνή, τη γενιά του μεσοπολέμου.

Οι παράλληλες ιστορίες μιας παρέας νέων παιδιών, οι έρωτες, τα όνειρα, οι συγκρούσεις τους, με φόντο μια ομιχλώδη και δραματική εποχή για την ελληνική ιστορία, αποτελούν τον δραματουργικό καμβά του συγγραφέα.
Άνθρωποι και θέματα, που ενώ έρχονται από ένα μακρινό παρελθόν, συναντιούνται στο σύγχρονο παρόν.
Εκτός από τα διαχρονικά αισθήματα του έρωτα, του μίσους, του φόβου, της αγάπης, κοινωνικά θέματα όπως η φτώχεια, η προσφυγιά, η ιδεολογική χρεοκοπία και η πολιτική προδοσία σε αγώνες και οράματα ενός λαού αποτελούν την δύναμη και την αυθεντική ταυτότητα του μυθιστορήματος, που σπάει τα όρια του χρόνου και αφορά στην Ελλάδα του σήμερα.

«Αστροφεγγιά» στο θέατρο Χώρα
Απόδοση, Διασκευή και Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας
Σκηνικά: Άση Δημητρολοπούλου
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Μουσική: Μιχάλης Τρανουδάκης
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Φωτογραφίες: Μαριλένα Αναστασιάδου

Παίζουν ( με αλφαβητική σειρά): Αλμπάνης Αντίνοος, Παπαζήσης Ιωάννης, Πατέλης Μάκης, Ροζάκη Μαριλένα, Ρουμελιώτη Ευδοκία, Σβήγγος Σταύρος, Σκαφιδά Γιούλικα, Τζωρτζάκης Χάρης, Χαρίσης Βασίλης. Στο ρόλο της μητέρας η Μαρίνα Ψάλτη. Συμμετέχει και ο Δάνης Κατρανίδης. English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese