Η παρατήρηση της άγριας φύσης επιφυλάσσει μεγάλες εκπλήξεις για τον άνθρωπο, πολλές φορές…
δε, αναδεικνύεται το πιο αποτρόπαιο πρόσωπό της.

Ο φωτογραφικός φακός «συνέλαβε» έναν γιγαντιαίο κανίβαλο κροκόδειλο στη Ζιμπάμπουε, να επιτίθεται με σφοδρότητα σε έναν μικρότερο.

Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές. Ο κροκόδειλος-γίγας αρπάζει με το στόμα το θήραμά του και το κουνάει στον αέρα δεξιά-αριστερά σαν… κούκλα, μέχρι να τον ακινητοποιήσει ολοκληρωτικά και να τον οδηγήσει στο σημείο που εκείνος επιθυμούσε, για να τον… απολαύσει.

Το εκπληκτικό όσο και σπάνιο σκηνικό έπιασε με την κάμερά του ο Γερμανός φωτογράφος Γιανς Κούλμαν, στη λίμνη Mana Pools National Park στη Ζιμπάμπουε.

Το ακόμη πιο τραγικό, ήταν ότι γύρω από την απόλυτη αυτή σκηνή βίας και κανιβαλισμού, είχε συγκεντρωθεί πλήθος πουλιών, προκειμένου να… πάρουν κανένα κομμάτι του άτυχου κροκόδειλου-θήραμα.

Τελικά, όμως, ο κανίβαλος κροκόδειλος σκότωσε το θήραμά του και απομακρύνθηκε από τους επίδοξους… ομοτράπεζούς του. «Ήταν μία πολύ έντονη στιγμή. Δεν έχω παρακολουθήσει ξανά κάτι ανάλογο», δήλωσε ο Γερμανός φωτορεπόρτερ.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese