Γράφει ο Μαγια

Δικαιολογημένη η κυβερνητική ευφορία για τους καρπούς του ταξιδιού του πρωθυπουργού στην Κίνα…

Ο Αλέξης Τσίπρας, χάρη και στο ζωηρό ενδιαφέρον που δείχνει το Πεκίνο για οικονομικά ανοίγματα στην Ευρώπη, επέστρεψε, έχοντας στις αποσκευές του ένα βαρύ επενδυτικό πρόγραμμα και μια σειρά από σημαντικές στρατηγικές συμφωνίες.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν περιθώρια για επανάπαυση και πανηγυρισμούς καθώς τα ανοιχτά μέτωπα είναι πολλά και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, με πρώτο από όλα την επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανάσχεση της ανεργίας.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, αφού οι συμφωνίες δεν πρέπει να καταλήξουν σε κάποιο από τα συρτάρια του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά να πάρουν τον δρόμο της υλοποίησης.

Προφανώς «η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε γέφυρα ανάμεσα στην Κίνα και στον δυτικό κόσμο, ανάμεσα στη Ασία και την Ευρώπη», όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός, όμως η κυβέρνησή του, με τα πρόσωπα που την απαρτίζουν σε καίριους τομείς, δεν δείχνει ικανή να ανταποκριθεί σε ένα τέτοιο επενδυτικό εγχείρημα, το οποίο θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά, δίνοντας το σύνθημα για την επιστροφή στην ανάκαμψη.

Δε χρειάζονται ούτε οι διευθύνσεις, ούτε τα ονόματα των υπόψη κυβερνητικών αξιωματούχων. Είναι, πλέον, τοις πάσι γνωστοί για την εξουσιομανία και ανεπάρκειά τους.

Αυτοί οι τύποι, που το μόνο …«προσόν» τους είναι να παπαρολογούν στους «μιναρέδες» της Διαπλοκής, δεν μπορούν να τραβήξουν το κουπί ούτε μιας πλαστικής βαρκούλας…

Το κυβερνητικό ταξίδι στην Κίνα ολοκληρώθηκε και πλέον το Μέγαρο Μαξίμου προσγειώνεται στην σκληρή Ελληνική και Ευρωπαική πραγματικότητα, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά το «Brexit» και την ωρολογιακή βόμβα των ιταλικών τραπεζών, που μπορεί και να είναι η αρχή του νέου Ευρωπαϊκού δράματος.

Η κυβέρνηση, για να εφαρμόσει ακόμη και την πολιτική της, χρειάζεται νέο αίμα, καινούρια πρόσωπα, ικανά, με φαντασία, γνώσεις και αποφασιστικότητα. Έναν σαρωτικό ανασχηματισμό, που θα σημάνει το νέο ξεκίνημα!English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese