Β’ Βαλκανικός πόλεμος.Μετά τις νικηφόρες για τον ελληνικό στρατό μάχες Κιλκίς- Λαχανά οι…
Βούλγαροι οχυρώνονται στις πλαγιές πάνω από το Πετρίτσι μέχρι τα λουτρά του Σιδηροκάστρου για να εμποδίσουν την προέλαση του Ελλήνων  στην ενδοχώρα της Βουλγαρίας.

Στη μάχη της Βέτρινας (27-29 Ιουνίου 1913)  η αντίσταση των Βουλγάρων είναι σθεναρή τελικά κάμπτεται μέσα σε τρεις μέρες και ακολουθούν οι μάχες της τζουμαγιάς και της Κρέσνας.

Την 1 Ιουλίου οι Βούλγαροι ζητούν ανακωχή.
Στο σιδηροδρομικό σταθμό Βυρωνείας  ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος με το Βασιλιά Κωνσταντίνο Α’ διαμορφώνουν τους όρους (κόκκινες γραμμές της ελληνικής πλευράς θα λέγαμε σήμερα) για τη διαπραγμάτευση που θα προηγηθεί της υπογραφής της συνθήκης του Βουκουρεστίου.

Ένας τόπος ιστορικός η  Βυρώνεια (παλαιότερο όνομα Χατζή-Μπεϊλίκ),χωριό της κοινότητας Βυρωνείας του δήμου Σιντικής, του νομού Σερρών το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στη λίμνη Κερκίνη και τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα.αλλά παρά τις προσπάθειες των κατοίκων της περιοχής ο ιστορικός αυτός χώρος  όπως θα δείτε και στο βίντεο δεν διατηρείται στη κατάσταση που θα έπρεπε…English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese