Πραγματικά είναι μεγάλο βάσανο να είσαι στο κρεβάτι και να χρειάζεται να ακουμπήσεις κάτι δίπλα σου και να μην μπορείς γιατί δεν έχεις…
κάπου να το αφήσεις είτε γιατί όσο κι αν έψαξες δεν βρήκες μικρά κομοδίνα που να χωρούν στο δωμάτιο είτε γιατί δεν είσαι από τη σωστή πλευρά, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που υπάρχει, λόγω αδυναμίας χώρου, μόνο ένα κομοδίνο στην διπλή κρεβατοκάμαρα. Αν αυτή τη στιγμή νιώθετε αυτό που γράφουμε ή είστε παθόντες τότε δεν έχετε από το να διαλέξετε και να ακολουθήσετε μια από τις 8 προτάσεις που σας ετοιμάσαμε.

Κρεβατοτσέπες: Οι κρεβατοτσέπες όπως φανερώνει (χαριτολογώντας βέβαια) και η ονομασία τους είναι υφασμάτινες θήκες που ήρθαν ως συνέχεια των καναπεδοτσεπών για τα τηλεχειριστήρια κάθε ηλεκτρονικής συσκευής του καθιστικού. Κρεβατοτσέπες μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο σε καταστήματα με είδη οικιακής χρήσης σε διάφορα μεγέθη και χρώματα αλλά και σε μεγάλος εύρος τιμών με σημαντικές διαφορές μεταξύ τους. Οι θήκες αυτές ενδείκνυνται για χώρους πάρα πολύ μικρούς όπου η πιθανότητα για κάποια άλλη εναλλακτική είναι απόλυτα μηδενική.

Της πλαστικοβιομηχανίας: Στη περίπτωση που η υφασμάτινη σειρά τσεπών δεν σας άρεσε ενώ ταυτόχρονα επιμένετε πως ο χώρος σας είναι πολύ μικρός για κομοδίνο τότε δεν έχετε από το να πάρετε μερικές επίτοιχες πλαστικές θήκες (θα βρείτε σε ποικιλία διαστάσεων και χρωμάτων σε μεγάλα καταστήματα, πολυεθνικής εμβέλειας, με είδη για το σπίτι) και να τις βιδώσετε στον τοίχο. Με αυτό τον τρόπο κερδίζετε χώρο, που πριν δεν είχατε, για εναπόθεση πραγμάτων όταν βρίσκεστε στο κρεβάτι. Μπορεί να αλλάξατε υλικό όχι όμως και λογική προσέγγισης.

Αν το υπνοδωμάτιό σας όμως έχει έστω και λίγο χώρο τότε από εδώ και πέρα μάλλον θα το χαρείτε διαφορετικά αφού οι προτάσεις που ακολουθούν είναι σχεδόν στον αέρα κάτι που θα σας δώσει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτείτε ακόμη και τον όποιο χώρο μπορεί να υπάρξει κάτω από τα εν λόγω «κομοδίνα».

Πιο οικονομικά δεν γίνεται: Η πιο απλή εναλλακτική που έχετε αντί κομοδίνου είναι να τοποθετήσετε στον τοίχο δίπλα από το κρεβάτι σας ένα έτοιμο ράφι τοίχου χωρίς εμφανή στηρίγματα που θα βρείτε σε απίστευτα χαμηλές τιμές (σε ποικιλία χρωμάτων σε μεγάλα καταστήματα με είδη για το σπίτι) για να ξενοιάσετε έτσι απλά, εύκολα και οικονομικά.

Τι να το κάνεις το κομοδίνο όταν έχεις συρτάρι; Στα πλαϊνά του κρεβατιού σας μπορείτε να βιδώσετε ένα συρτάρι από ένα παλιό κομοδίνο το οποίο φυσικά μπορείτε να βάψετε σε ότι απόχρωση επιθυμείτε ή να το κρατήσετε στην φυσική απόχρωση του ξύλου. Με το συρτάρι αυτό θα έχετε τη δυνατότητα να ακουμπάτε πράγματα και το κυριότερο να μην πέφτει τίποτα πάνω από αυτό αφού υπάρχει το πλαίσιο του συρταριού που θα τα συγκρατεί μέσα του.

Κουτί: Τα επίτοιχα κουτιά ράφια (που θα βρείτε σε ποικιλία χρωμάτων σε μεγάλα καταστήματα με είδη για το σπίτι) σας δίνουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα δύο επιφάνειες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το βιδώσετε στον τοίχο και να το γεμίσετε με τα άκρως απαραίτητα για δίπλα στο κρεβάτι προσωπικά σας αντικείμενα.

Κουτί κουτί: Αν η ιδέα του ραφιού τελάρου σας κέντρισε το ενδιαφέρον αλλά η χωρητικότητά του δε σας ικανοποίησε τότε θα χρειαστεί να αναρριχηθείτε. Με την ίδια όπως και παραπάνω λογική βιδώστε στον τοίχο σας περισσότερα του ενός τελάρου χρησιμοποιώντας διαφορετικά μεγέθη σε κάθε στάδιο αναρρίχησης.

Και pop και art και σχεδόν κομοδίνο: Πραγματικά η εκμετάλλευση παλιών επίπλων είναι καμιά φορά σωτήρια λύση όχι μόνο από θέμα οικονομίας αλλά και από θέμα δημιουργίας! Αν έχετε ένα παλιό βοηθητικό τραπεζάκι καθιστικού (που σίγουρα κάπου θα υπάρχει) δεν έχετε από το να το κόψετε στη μέση (με τη βοήθεια ενός μαραγκού), να το βάψετε σε μία έντονη απόχρωση (όπως το έντονο φούξια της pop art) και να βιδώσετε τα δύο πλέον μέρη σε κάθε πλαϊνή πλευρά του κρεβατιού (με μεταλλικές γωνιές που θα βρείτε σε καταστήματα με οικοδομικά υλικά).

Κούνια μπέλα: Σε αυτή την κατασκευή το σίγουρο είναι πως κάποια πράγματα ίσως και να φοβηθείτε να τα ακουμπήσετε επάνω της αλλά πραγματικά πιο στιλάτο κομοδίνο από αυτό δεν υπάρχει. Τι θα χρειαστείτε; Ένα κομμάτι από κορμό δέντρου (λείο κατά προτίμηση για να γλιτώσετε και τα τριψίματα), χοντρό σίζαλ σχοινί (θα βρείτε σε καταστήματα με είδη ραπτικής ή χόμπι), μια μεταλλική βιδοθηλιά και έναν εξίσου μεταλλικό γάντζο σχήματος S (θα τα βρείτε σε καταστήματα με οικοδομικά υλικά)! Πρώτα θα χρειαστεί να κάνετε τρύπες σε τρία σημεία του ξύλου και έπειτα θα περάσετε μέσα από αυτές (με την ίδια φορά) το σίζαλ σχοινί ασφαλίζοντας με κόμπους στο κάτω μέρος την κατασκευή σας και κρατώντας το ίδιο μήκος για κάθε σχοινί (ανάλογα με το ύψος που θέλετε να βρίσκεται η κατασκευή σας στο τελικό της στάδιο) και θα τα ενώσετε επάνω στον γάντζο δημιουργώντας με το σχοινί μία θηλιά. Στη συνέχεια, θα βιδώσετε τη μεταλλική βιδοθηλιά στο ταβάνι και θα κρεμάσετε το γάντζο με την κατασκευή σας από εκεί. Αυτό ήταν!

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese