Σοκ στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας. Ο ιδρυτής τις Jet Oil, ο Κυριάκος Μαμιδάκης ένας εκ των πάλαι ποτέ ισχυρών οικονομικών παραγόντων…
της χώρας, έβαλε τέλος στη ζωή του το μεσημέρι του Σαββάτου (02.07.2016), προφανώς μην αντέχοντας την οικονομική ασφυξία στην οποία είχε περιέλθει η εταιρεία του και κατά συνέπεια η οικογένεια του.

Τον 84χρονο ιδρυτή της Jet Oil και πάλαι ποτέ ισχυρό οικονομικό παράγοντα του τόπου, βρήκε νεκρό μέσα στην βίλα του στο Διόνυσο Αττικής, ο γαμπρός του, οποίος τον επισκέφθηκε για να δει εάν είναι καλά.

Οι αστυνομικοί που έφθασαν άμεσα στην οδό Αχιλλέως όπου και βρίσκεται το πατρικό της οικογένειας Μαμιδάκη, διαπίστωσαν πως ο 84χρονος ιδρυτής της εταιρείας πετρελαιοειδών έφερε τραύμα από πυροβόλο όπλο στην κροταφική χώρα, ενώ δίπλα του βρέθηκε ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών, το οποίο ο αυτόχειρας κατείχε νόμιμα.

Στο σημείο έσπευσε και ο ιατροδικαστής βάρδιας, οποίος από την νεκροψία που πραγματοποίησε αποφάνθηκε πως πρόκειται για ξεκάθαρη περίπτωση αυτοκτονίας, καθώς ο Κυριάκος Μαμιδάκης έφερε ένα και μοναδικό τραύμα στην κροταφική χώρα, ενώ δίπλα του βρέθηκε το πιστόλι του.

Παράλληλα οι ειδικοί των εργαστηρίων τις ΕΛ.ΑΣ οι οποίοι επίσης έφθασαν στην οδό Αχιλλέως στην περιοχή του Διονύσου, διαπίστωσαν ίχνη πυρίτιδας στο χέρι του Κ. Μαμιδάκη, κάτι που δείχνει πως ο ίδιος πυροδότησε την σφαίρα από την θαλάμη του πιστολιού του.

Παράλληλα αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής ερεύνησαν σπιθαμή προς σπιθαμή το χώρο, χωρίς να προκύψει εξωγενής παράγων στο εσωτερικό της βίλας και κατά συνέπεια διαπιστώθηκε πως πρόκειται για ξεκάθαρη αυτοκτονία, με κίνητρο ίσως την οικονομική δυσπραγία στην οποία είχε περιέλθει το τελευταίο διάστημα η εταιρεία της οικογένειας Μαμιδάκη.

Όπως προαναφέραμε τον 84χρονο Κυριάκο Μαμιδάκη, ιδρυτή της εταιρείας Jet Oil βρήκε νεκρό ο γαμπρός του, οποίος έπαιρνε τηλέφωνο το πεθερό του από το βράδυ του Σαββάτου, χωρίς όμως να έχει λάβει κάποια απάντηση. Έτσι το πρωί της Κυριακής πήγε στην βίλα του πεθερού του στην περιοχή του Διονύσου, με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί το τραγικό περιστατικό.

Η πτώχευση…
Το τελευταίο διάστημα το δημιούργημα του Κυριάκου Μαμιδάκη και του αδελφού του Νίκου, η Jet Oil δηλαδή, σημείωνε συνεχώς μείωση στα έσοδα και αύξηση των χρεών προς πιστωτές, με αποτέλεσμα πολλά από τα πρατήρια της εταιρείας σε Πελοπόννησο και Αττική, να έχουν κλείσει, καθώς δεν υπήρχε η δυνατότητα τροφοδοτήσεις τους με καύσιμα.

Στις 9 του Ιούνη η εταιρεία κατέθεσε αίτηση για την υπαγωγή της στην πτωχευτική διαδικασία σύμφωνα με το άρθρο 99. Παράλληλα ζητήθηκε από το Δ.Σ της Jet Oil δικαστική προστασία από τους πιστωτές της, ένα αίτημα το οποίο τελικά έγινε δεκτό.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese