​Μετά το αλαλούμ με την Cosco και τον «πόλεμο» που ξέσπασε όταν έστειλε επιστολή η κινεζική εταιρία διαμαρτυρόμενη έντονα ότι…
άλλα συμφωνήθηκαν με την ελληνική κυβέρνηση και άλλα έφερε στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός, ο Θοδωρής Δρίτσας δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» (μετά την εσπευσμένη κατάθεση τροποποιήσεων και νομοτεχνικών βελτιώσεων):

«Το πρόβλημα ήταν πως από την επιστολή που έστειλε η Cosco ισχυριζόταν- κακώς κατά τη γνώμη μας- με λάθος μέθοδο και ύφος αλλά και με λάθος νομικά επιχειρήματα, ότι κάποιες ρυθμίσεις του κυρωτικού νόμου αντιστρατεύονται της σύμβασης παραχώρησης. Περί αυτού επρόκειτο».

Παράλληλα, ο Υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι «οι επισημάνεις της Cosco μελετήθηκαν και αξιολογήθηκαν και όπου υπήρχε η δυνατότητα μιας επαναδιατύπωσης, αυτό συνέβη».

Μιλώντας για τον απόηχο της επιστολής της COSCO στην ελληνική πολιτική σκηνή σημείωσε ότι «η μεγάλη αναταραχή που έγινε, η πολιτική αξιοποίηση, όλα αυτά, προφανώς δεν ήταν καθόλου ευχάριστα πράγματα αλλά γι’ αυτά δεν είναι ευθύνη η κυβέρνηση, ούτε η επιστολή ήταν μια πράξη σώφρον, ούτε με τον τρόπο που έγινε, ούτε πολύ περισσότερο η πολιτική αξιοποίηση από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε αν σκέφτηκε μετά τα παραπάνω να παραιτηθεί, απάντησε:

«Έδωσα  μάχη για να βελτιωθεί η σύμβαση με την COSCO. Γιατί να παραιτηθώ»;

Πηγή  • Peter Pan

    Πραγματικά αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν ταίρι. Μετά από τον ελληνικό λαό, προσπαθούν να κάνουν το ίδιο κόλπο και με τους επενδυτές. Με αυτές τις μεθόδους και τις πρακτικές θέλουμε να έρθουν ξένοι επενδυτές? Μα ούτε αυτούς που είναι ήδη στην χώρα μας δεν θα μπορέσουμε να κρατήσουμε. Κάθε φορά πιστεύω ότι τα έχω δει όλα με αυτούς εκεί επάνω, αλλά με διαψεύδουν με ακόμα χειρότερο τρόπο…… Τελικά έχει δίκιο ο άνθρωπος που λέει γιατί να παραιτηθεί? Οι άλλοι τι έκαναν? Είναι στα πόστα τους και συνεχίζουν το έργο τους.

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese