Για παράνομο στοιχηματισμό, μέσω μη αδειοδοτημένων εταιριών σε στοιχηματικές ιστοσελίδες – «μαϊμούδες»,μέσω των οποίων διακινήθηκαν «από χέρι σε χέρι» αφορολόγητα…
περί το 1,4 εκατ. ευρώ από εκατοντάδες παίκτες, συνελήφθησαν χθες το βράδυ τρεις Λαρισαίοι απόαστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.

Οι τρεις, ηλικίας 28, 41 και 51 ετών κατά τηνΕΛ.ΑΣ. θεωρούνται «μπούκερ» και «εισπράκτορες» εταιριών παράνομου στοιχήματος ενώ στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας προσήχθησαν ως ύποπτοι και δύο πράκτορες του ΟΠΑΠ και αναζητούνται τρεις ακόμη.

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. σε σπίτια και καταστήματα των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πολυτελή αυτοκίνητα, 34.000ευρώ σε μετρητά και παραστατικά παράνομου στοιχηματισμού που ξεπερνά το 1,4 εκατ. ευρώ για το τελευταίο τρίμηνο.

Τα σπίτια των συλληφθέντων, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» είχαν μετατραπεί στα«πρακτορεία στοιχημάτων» όπου αναρίθμητοι παίκτες (σ.σ.: βρέθηκαν σημειώσεις με 500 «κωδικούς» που αντιστοιχούν σε Λαρισαίους κατά κύριο λόγο παίκτες, ενώ εκτιμάται ότι έπαιζαν χιλιάδες…) συμμετείχαν σε παράνομα στοιχήματα επιβεβαιώνοντας τις γνωστές σε όλους, ιδιαίτερα διαδεδομένες διαστάσεις του παράνομου αυτού «αθλήματος», εννοείται πέραν των νόμιμων εταιριών και των επίσημων πρακτορείων.

Νωρίς χθες τα ξημερώματα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, μετά από πολυήμερες παρακολουθήσεις προχώρησαν σε προσαγωγές υπόπτων μεταξύ των οποίων και ιδιοκτήτες πρακτορείων ενώ ξεχωριστή πτυχή της ίδιας υπόθεσης αποτελεί ο εντοπισμός Λαρισαίου που εκτιμάται ότι «εξαργύρωσε» δελτία στοιχήματος του ΟΠΑΠ με τραπεζικά εντάλματα πληρωμής που ξεπερνάνε τις 560.000 ευρώ στο όνομά του. Μάλιστα ερευνάται αν ο συγκεκριμένος ελάμβανε από τον ΟΑΕΔ και επίδομα ανεργίας!

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας «Εξακριβωθηκε, στο πλαίσιο μεθοδικής, ενδελεχούς και συστηματικής έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, η εγκληματική δράση ομάδας που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στο σχεδιασμό και λειτουργία ιστοσελίδας παράνομων τυχερών παιγνίων και παράνομου στοιχηματισμού επί αθλητικών γεγονότων.

Συνελήφθησαν, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας (01-07-2016) στην πόλη της Λάρισας, τρεις ημεδαποί, ηλικίας από 28 έως 51 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, της παραβίασης της νομοθεσίας περί παιγνίων και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών.

Ως συνεργοί τους έχουν ταυτοποιηθεί (3) ακόμη άτομα και αναζητούνται αλλά (43). Αρχηγικό ρόλο είχαν ο 51χρονος συλληφθείς και δύο ακόμη ημεδαποί, ένας από τους οποίους έχει ταυτοποιηθεί.
Όπως προέκυψε από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας η εγκληματική ομάδα διέθετε συγκεκριμένη εσωτερική διάρθρωση, ιεραρχική δομή και καταμερισμό «ρόλων» μεταξύ των μελών της, ενώ δραστηριοποιούνταν διαρκώς και συστηματικά στη διενέργεια παράνομων τυχερών παιγνίων και στοιχηματισμών επί αθλητικών γεγονότων, με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους, από το Νοέμβριο του έτους 2014.

Για το λόγο αυτό ο 51χρονος είχε αποκτήσει κωδικό διαχειριστή με αυξημένα δικαιώματα σε μη αδειοδοτημένη στοιχηματική ιστοσελίδα και δημιούργησε λογαριασμούς χρήστη στους συνεργούς του, δίνοντας τους έτσι τη δυνατότητα να προβαίνουν σε παράνομο στοιχηματισμό, για λογαριασμό τρίτων.

Από τις αρχές του 2016 η επωνυμία της προαναφερόμενης ιστοσελίδας είχε μετονομαστεί, χωρίς να τροποποιηθούν ο τρόπος λειτουργίας, οι σχέσεις των διαχειριστών με τους παίκτες και οι κωδικοί πρόσβασης. Επιπλέον στην «πλατφόρμα» της εμφανιζόταν ότι λειτουργεί νόμιμα στη χώρα μας, με άδεια εταιρείας της οποίας ο τίτλος προσομοιάζει με εκείνον εταιρείας που λειτουργεί σε χώρα του εξωτερικού, προφανώς για παραπλανητικούς λόγους.

Τα στοιχήματα στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα δεν προέρχονταν από παίκτες που συνδέονταν ο καθένας απευθείας σε αυτή, αλλά οι παίκτες απευθύνονταν στον 51χρονο συλληφθέντα και τους συνεργούς του, που διαχειρίζονταν ειδικούς λογαριασμούς και είχαν επακριβείς διαχειριστικές δυνατότητες, όπως η δημιουργία λογαριασμού παικτών, η χρέωση χρημάτων – πόντων στους λογαριασμούς των παικτών και η καταχώρηση προγνωστικών καθ’ υπόδειξή τους.

Η καταβολή του αντιτίμου του στοιχήματος και των κερδών στους παίκτες, πραγματοποιούνταν σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις των παικτών με τους δράστες.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες, επαγγελματικούς χώρους και οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

δύο πολυτελή Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα,
το χρηματικό ποσό των (34.795) ευρώ,
ηλεκτρονικά-ψηφιακά αντικείμενα (κάρτες) με στοιχεία (531) παικτών και παραστατικά συνολικού κύκλου παράνομου στοιχηματισμού, ύψους (1.465.150) ευρώ, κατά το τελευταίο τρίμηνο,
(271) γνήσια δελτία στοιχήματος Ο.Π.Α.Π., συνολικού χρηματικού ποσού (569.322,1) ευρώ, χρονικού διαστήματος από τον Απρίλιο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2016, με αντίστοιχες και ισάριθμες αιτήσεις πληρωμής και αντιγράφων ενταλμάτων πληρωμής στο όνομα του 41χρονου συλληφθέντα, απ’ τα οποία προκύπτει η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα,
μικροποσότητα αποξηραμένης κάνναβης,
πληθώρα κινητών τηλεφώνων και πακέτων συσκευασιών καρτοκινητών τηλεφωνικών συνδέσεων και
μεγάλος αριθμός πειστηρίων που αποδεικνύουν την εγκληματική δράση των μελών της ομάδας, χειρόγραφες σημειώσεις κ.α.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τη διακρίβωση του εύρους της εγκληματικής δράσης της ομάδας και την ταυτοποίηση των λοιπών μελών – συνεργών.

Το προανακριτικό έργο διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese