Ποινή καθείρξεως 43 ετών και έξι μηνών (!) από τα οποία εκτιτέα είναι τα 25 επέβαλαν οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών στα μέλη τριμελούς …
σπείρας που είχε διαπράξει ληστείες με καλάσνικοφ στην Ηλεία και είχαν πυροβολήσει και κατά του αστυνομικού τμήματος Βάρδας με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η ζωή τριών αστυνομικών που έτυχε να έχουν υπηρεσία.

Εκείνο που προκαλεί αίσθηση είναι οτι ο ένας από τους κατηγορούμενους είναι γιος υψηλόβαθμου στελέχους της ΕΛ.ΑΣ που σήμερα είναι συνταξιούχος…

Επρόκειτο για απόφαση με μήνυμα, καθώς δεν υπήρχε επί της ουσίας κανένα ελαφρυντικό  να αναγνωριστεί στους δύο Έλληνες και τον Αλβανό συνεργό τους, που αποτελούσαν τα μέλη της σπείρας. Η σκληρότητά που είχαν επιδείξει κατά την εισβολή τους στα διάφορα χρυσοχοϊα, όπως επίσης και στα ΕΛ.ΤΑ Βάρδας ήταν χαρακτηριστική…

*Ειδικότερα, οι δράστες κατηγορήθηκαν οτι στις 14 Σεπτεμβρίου του 2012 είχαν εισβάλει σε κοσμηματοπωλείο στο Κατάκολο Ηλείας και πήραν κοσμήματα αξίας 116.000 ευρώ. Προτού εισβάλουν στο κατάστημα πυροβόλησαν στον αέρα, προκειμένου να απομακρυνθούν οι πεζοί.

*Εξίσου εντυπωσιακό ήταν το κτύπημα στο ΕΛ.ΤΑ Βάρδας στις 3 Δεκεμβρίου 2012. Οι δράστες πυροβόλησαν απέξω από το αστυνομικό τμήμα της Βάρδας προκειμένου να αιφνιδιάσουν τους αστυνομικούς. Ταυτόχρονα συνεργοι τους εισέβαλαν μέσα στα ΕΛ.ΤΑ της πόλης, που βρίσκονται σε απόσταση 50 μέτρων και     κατάφεραν να πάρουν το ποσό των 150.000 ευρώ! Στη συνέχεια έσπευσαν να κάψουν το αυτοκίνητο που είχαν χρησιμοποιήσει για να μεταβούν στο σημείο.

Σε όλες τις ληστείες οι δράστες χρησιμοποιούσαν καλάσνικοφ και δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό να κάνουν χρύση πυρός προκειμένου να εξασφαλίσουν την ομαλή απομάκρυνσή τους από τα καταστήματα ή τις υπηρεσίες που είχαν βάλει στόχο.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν από γεννετικό υλικό αλλά και από άρση του απορρήτου των τηλεφωνημάτων να φθάσουν στα στοιχεία των ληστών.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese