Στην κυβερνητική πρόταση για τον νέο εκλογικό νόμο που τέθηκε σε διαβούλευση, αναφέρθηκε μιλώντας στο Mega, ο πρόεδρος της …
Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης τονίζοντας πως ” ο Τσίπρας φέρθηκε σαν άνδρας σε ό,τι συμφωνήσαμε”.

“Είπα στον Τσίπρα: έχεις κάνει 2.000 λάθη από τότε που ανάλαβες. Αν κάνεις την απλή αναλογική, επειδή γυρίζει σελίδα ο τόπος και από τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις πάμε σε κουλτούρα συνεργασιών, θα μείνεις στην ιστορία”, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε ότι δεν θα υποσχεθεί συνεργασία σε κανέναν και σημείωσε: “Είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε και με ΣΥΡΙΖΑ και με ΝΔ για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση, αλλά πάνω σε ένα σχέδιο που θα έχω βάλει τους όρους μου. Είμαστε έτοιμοι για συνεργασία με όλους αλλά ως εταίροι , όχι ως τσογλάνια οι μικροί των μεγάλων. Υπεύθυνοι και ισοδύναμοι”.

Παράλληλα, εξήγησε γιατί δεν θέλει να σπάσουν οι περιφέρειες ενώ επισήμανε ότι ο πρόεδρος πρέπει να ελέγχει την κοινοβουλευτική μου ομάδα για να γνωρίζει ότι όσοι μπουν στη βουλή θα είναι πιστοί και αφοσιωμένοι. Ακόμα, τόνισε ότι δεν θα ψηφίσει τον εκλογικό νόμο εάν πει η Φώφη Γεννηματά ότι θα τον υπερψηφίσει με την προϋπόθεση να σπάσουν οι περιφέρειες.

“Νομιμοποιείται η Γεννηματα ή ο Κουτσούμπας να μην ψηφίσουν απλή αναλογική; Θέλει ο Κουτσούμπας να δοθούν 50 έδρες δώρο στον Μητσοτάκη; Άρα ανοίγει το δρόμο του Μητσοτάκη ο Κουτσούμπας. Όποιος δεν ψηφίσει υπηρετεί τα σχέδια Μητσοτάκη και ο λαός θα τον τιμωρήσει. Όποιος δεν συντείνει στο να βρεθούν 200 ψήφοι, βοηθά τον Μητσοτάκη να βγει ή πανίσχυρος ή αυτοδύναμος. Ούτε η Γεννηματά θα έχει δικαιολογία, ούτε ο Κουτσούμπας. Τελεία και παύλα. Τον Θεοδωράκη δεν τον σχολιάζω γιατί τα έχει βρει προφανώς με τον Μητσοτάκη”  επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese