Πόσοι από εμάς έχουν ονειρευτεί να ζήσουν σε ένα παραμυθένιο παλάτι ή να ταξιδέψουν στον κόσμο; Μια νεαρή οικογένεια από τη …
Νέα Ζηλανδία, ο Justin, η Jola και ο γιος τους Piko βρήκαν έναν τρόπο να τα συνδυάσουν, κατασκευάζοντας το δικό τους κινητό κάστρο χρησιμοποιώντας ένα παλιό φορτηγό.

Το «καστροφορτηγό» τους είναι πλήρως αυτάρκες. Λειτουργεί κυρίως με ηλιακές μπαταρίες, ενώ το νερό της βροχής συλλέγεται χρησιμοποιώντας ειδικά αυλάκια και αποθηκεύεται σε δεξαμενές που είναι εγκατεστημένες στο φορτηγό. Όταν χρειάζονται ζεστό νερό, αυτό θερμαίνεται με τις ηλιακές μπαταρίες.

Όταν η οικογένεια κινείται, ολόκληρο το σπίτι τους μπορεί να «διπλωθεί»: η οροφή μαζεύεται και οι πύργοι μετακινούνται στις πλευρές του φορτηγού. Όταν αποφασίζουν να μείνουν σε ένα σημείο, το φορτηγό επεκτείνεται προσφέροντας αρκετό χώρο διαβίωσης.

Το υπνοδωμάτιο ανυψώνεται στην οροφή του φορτηγού, ακριβώς πάνω από τα καθίσματα του οδηγού και των επιβατών.

Καθώς ταξιδεύουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Νέας Ζηλανδίας, κάνουν συνεχώς βελτιώσεις στο κάστρο τους προκειμένου να το κάνουν ένα ονειρεμένο σπίτι που θα κρατήσει για μια ζωή.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese