Ξεπερνούν τις 100 οι αιτήσεις αδιόριστων γιατρών που θέλουν να εργαστούν ως μόνιμοι στο Νοσοκομείο Βόλου, που πριν ένα και πλέον μήνα προχώρησε στην προκήρυξη για την…
πρόσληψη οκτώ μόνιμων γιατρών σε διάφορες ειδικότητες, όπως παθολόγοι, αναισθησιολόγοι, παιδίατροι και άλλοι.

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα και σύμφωνα με πληροφορίες οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 100, ενώ αναμένεται να σταλούν και άλλες ταχυδρομικά μέσα στις επόμενες ημέρες.

Οι περισσότερες αιτήσεις αφορούν στις ειδικότητες του παιδιάτρου, του αναισθησιολόγου, του παθολόγου, όπου για κάθε μία ειδικότητα οι αιτήσεις αγγίζουν ακόμη και τις 20, επομένως ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος.

Οι οκτώ θέσεις μονίμων κατανέμονται από δύο θέσεις στις ειδικότητες παιδιατρικής και ψυχιατρικής, από μία θέση παιδοψυχιατρικής, ΩΡΛ, αναισθησιολογίας και καρδιολογίας ή παθολογίας ή πνευμονολογίας.

Η μεγάλη ανεργία που υπάρχει στον κλάδο των γιατρών, όπου πολλοί αναγκάζονται να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό για την ανεύρεση εργασίας, είναι μία από τις αιτίες για την εκδήλωση μεγάλου ενδιαφέροντος από πλευράς αδιόριστων γιατρών για τις μόνιμες θέσεις στο Νοσοκομείο.

Βέβαια αρμόδιοι υπάλληλοι θυμούνται ότι τα προηγούμενα χρόνια οι αιτήσεις για ορισμένες ειδικότητες ήταν ακόμη περισσότερες αγγίζοντας ακόμη και τις 30.

Είναι η πρώτη φορά που το Νοσοκομείο προκηρύσσει θέσεις μονίμων γιατρών μετά το 2010.

Αναφορικά με το πόσο γρήγορα θα προχωρήσουν από δω και πέρα οι διαδικασίες για την πρόσληψη των μονίμων γιατρών, αυτό εξαρτάται από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία θα πρέπει να κάνει πρόσκληση σε διορισμένους γιατρούς που κατέχουν διευθυντικές θέσεις σε κλινικές δημοσίων νοσοκομείων, προκειμένου να αναλάβουν τον ρόλο του εισηγητή, του ανθρώπου δηλαδή που θα αξιολογήσει τα βιογραφικά με κάποια συγκεκριμένα στάνταρ και θα κάνει την κατάταξη των μορίων, ώστε να επιλεγεί αυτός με τα περισσότερα προσόντα.

Για κάθε θέση μόνιμου γιατρού θα συγκροτηθεί το πενταμελές συμβούλιο κρίσης που θα απαρτίζεται μεταξύ άλλων και από τους δύο εισηγητές. Μετά από ψηφοφορία θα επιλέγεται ο καλύτερος υποψήφιος για τη θέση και τα δικαιολογητικά θα αποστέλλονται στο υπουργείο Υγείας.

Σε λειτουργία το ενδοκρινολογικό ιατρείο

Χθες στο Νοσοκομείο Βόλου ανέλαβε καθήκοντα μόνιμος ιατρός Επιμελητής Β΄ Ειδικότητας Ενδοκρινολογίας μετά από προκήρυξη του 2010.

Όπως τονίστηκε από τη διοίκηση, το Ενδοκρινολογικό Ιατρείο θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία από τη Δευτέρα 4/7/2016.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese