Πριν λίγο καιρό είχαμε δει ένα μέρος από τις προσπάθειές του όταν δημοσίευσε video που έδειχνε το κοντέρ του Kawasaki να πιάνει τα 391 km/h…

Kαι λίγες μέρες πριν μας ενημέρωσε για πoιο λόγο έκανε όλες αυτές τις δοκιμές, ενίοτε σε δημόσιο δρόμο, κλειστό όμως στην κυκλοφορία.

Σκοπός του Kenan Sofuoğlu ήταν να εγκαινιάσει με αυτόν τον τρόπο, τη γέφυρα Osman Gazi -μία νέα κρεμαστή γέφυρα στη Θάλασσα του Μαρμαρά- που αποτελεί την τέταρτη σε μέγεθος για το είδος της, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η προετοιμασία γι’ αυτό το εγχείρημα, σύμφωνα με τον Kenan, κράτησε τέσσερις μήνες, στη διάρκεια των οποίων επισκέφτηκε πολλές φορές τη γέφυρα πριν αυτή αποπερατωθεί. Παράλληλα, έκανε πολλές δοκιμές με το H2R με υψηλή ταχύτητα, δοκιμάζοντας την ανοχή του ελαστικού, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι για να είναι ασφαλής από τυχούσα υπερθέρμανση και καταστροφή του, θα έπρεπε να ελαχιστοποιήσει το χρόνο παραμονής του, στην περιοχή άνω των 300 km/h.

Αν και μήνες πριν είχε ενημερώσει ότι προσπαθεί να φτάσει τη μέγιστη ταχύτητα με το H2R, έχοντας πραγματοποιήσει ορισμένες τροποποιήσεις, ύστερα το σημερινό εγχείρημα δήλωσε ότι απλώς έκανε «μικρές αλλαγές, χωρίς επέμβαση στα χαρακτηριστικά».

Το εγχείρημα ήταν προγραμματισμένο να γίνει παράλληλα με την εορτασμό των εγκαινίων, ωστόσο ο Kenan με την ομάδα του είδαν ότι οι καιρικές συνθήκες δεν θα ήταν κατάλληλες, με την ταχύτητα του αέρα να κάνει τα πράγματα επικίνδυνα, κι έτσι πραγματοποίησαν τη δοκιμή τα ξημερώματα.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese