Πρόκειται για ένα φαινόμενο που έχει να κάνει με την παράνομη στάθμευση, την νοοτροπία που διέπει τους οδηγούς της Πάτρας και το οποίο…
έχει ξεσηκώσει νεαρούς γονείς μικρών παιδιών.

Δεν φτάνει που οι οδηγοί, είτε αυτοκινήτων, είτε δικύκλων, παρκάρουν όπου βρουν, κλείνοντας ακόμα και τους πεζόδρομους ή και πάνω σε πλατείες, πολλές φορές οδηγούν και μέσα στους κοινόχρηστους χώρους.

Οι καταγγελίες νεαρών γονέων για δίκυκλα, κυρίως, που μπαίνουν στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου ή που «καβαλάνε» την πλατεία Γεωργίου, πατώντας πολλές φορές γκάζι για να φτάσουν στον προορισμό τους, την ώρα που οι ίδιοι έχουν αφήσει τα μικρά τους παιδιά να παίζουν ανέμελα στον χώρο, είναι δεκάδες.

Δίκυκλα, έτσι, κάνουν βόλτες σε πεζόδρομους, πλατείες και σε κοινόχρηστους χώρους, παράνομα, ανάμεσα σε μικρά παιδιά που παίζουν και τρέχουν, με τους γονείς τους να θεωρούν ότι είναι ασφαλή.

Αρκετοί από αυτούς όμως έχουν πολλές φορές «καρδιοχτυπήσει», κάνοντας τον σταυρό τους που ευτυχώς δεν έγινε κάποιο ατύχημα που ενδεχομένως να ήταν και μοιραίο για τα μικρά τους παιδιά.

Το όλο φαινόμενο πρέπει να σταματήσει. Γιατί αν δεν σταματήσει δεν θα φταίνε σε τίποτα αν κάποια στιγμή οι γονείς αντιδράσουν και αρπάξουν από το μαλλί κάποιον από αυτούς τους «μηχανόβιους» που επί της ουσίας απειλούν την ζωή των παιδιών τους, την ώρα μάλιστα που αυτά παίζουν.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese