Σε ανοδική τροχιά συνέχισαν και σήμερα οι ασιατικοί δείκτες, ακολουθώντας τα χνάρια του αμερικανικού χρηματιστηρίου, καθώς προς ώρας …οι επενδυτές φαίνεται να αποστασιοποιούνται από την αβεβαιότητα του Brexit.

“Ο βασικός λόγος της ανόδου των ασιατικών αγορών είναι πάνω κάτω το γεγονός ότι το σοκ του Brexit έχει απορροφηθεί και ένα μεγάλο μέρος της απαισιοδοξίας που το συνοδεύει τιμολογήθηκε την Παρασκευή και την Δευτέρα, ως εκ τούτου μπορεί να βλέπουμε μια τεχνική η ουσιαστική ανάκαμψη αυτές τις ημέρες”, σχολίασε η Margaret Yang, αναλύτρια αγορών της CMC Markets στη Σιγκαπούρη.

Ειδικότερα, στους επιμέρους δείκτες ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,39%, ενώ μικρότερα κέρδη της τάξης του 0,01% σημειώνει ο shanghai Composite στην Κίνα.

Στο 1,35% είναι η άνοδος στο χρηματιστήριο της Νέας Ζηλανδίας, ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα κερδίζει 0,84%. Κέρδη 0,93% και για το χρηματιστήριο της Ταιβάν.

Παρά τα σημερινά κέρδη ωστόσο, οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες βρίσκονται σε τροχιά για απώλειες στον μήνα, με τον Nikkei να καταγράφει την χειρότερη επίδοση, καθώς μετρά ζημιές 8,9% τον Ιούνιο. Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημειώνει απώλειες 0,6% την εν λόγω περίοδο.

Το πετρέλαιο κατέγραψε ισχυρά κέρδη 4,2% χθες, ενώ σήμερα διαπραγματεύεται στα 50,88 δολάρια το βαρέλι.

Σημειώνεται ότι χθες η Wall Street έκλεισε με κέρδη, με τον βιομηχανικό Dow Jones να καταγράφει τριψήφια άνοδο υποβοηθούμενο από το πετρελαϊκό ράλι.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese