Της Ελένης Ηλιοπούλου
Την Πέμπτη στις 12:00 από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών θα πραγματοποιηθεί η δίκη του άνδρα που συνελήφθη τα ξημερώματα της Δευτέρας 27 Ιουνίου καθώς…
κατηγορείται για τον βασανισμό της γάτας του γείτονα του στην πόλη των Σερρών. Την Κυριακή το μεσημέρι 26 Ιουνίου ο Στέφανος Γιαννόπουλος παρατήρησε ότι ο αρσενικός γάτος του έλειπε για πολλές ώρες από το σπίτι και δεν είχε αγγίξει ούτε την τροφή του. Φωνάζοντας το ζώο κατάφερε να ακούσει το νιαούρισμα του και να το εντοπίσει στην αυλή του γείτονα του δεμένο με σύρμα στα κάγκελα της σκάλας της οικίας που βρίσκεται δίπλα από την δική του στην οδό Γ. Πολυζωίδη.

Έτσι βρήκε την γάτα του ο κ. Γιαννόπουλος με σπασμούς να παλεύει για την ζωή της…

Ο κ. Γιαννόπουλος σοκαρισμένος από το θέαμα τράβηξε αμέσως δύο φωτογραφίες το ζώο, πήδηξε τη μάντρα για να το σώσει και κάλεσε την Αστυνομία. Εξήγησε στους αστυνομικούς ότι το γατί  χαροπαλεύει – αφού είχε σπασμούς –  και δεν μπορεί να τους περιμένει να έρθουν γι’ αυτό και πρώτη του προτεραιότητα ήταν να το λύσει από τα σύρματα και να το μεταφέρει σε κτηνίατρο.

Το ζώο, που ακολουθεί αγωγή καθώς έχει υποστεί μόλυνση στο αίμα, το βρήκε δεμένο με σύρμα από τον λαιμό, τον θώρακα και τα πόδια. Ήταν πεταμένο στα βρομόνερα εκτεθειμένο για ώρες στον καύσωνα και ταυτόχρονα δεμένο και πάλι σε σύρμα στα κάγκελα του σπιτιού του δράστη, που είναι και ο μόνος ο οποίος διαμένει εκεί.

Ο κ. Γιαννόπουλος εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι ήταν τόσο σφιχτά δεμένο στο σύρμα που χρειάστηκε να βρει ένα κλαδευτήρι για να μπορέσει να κόψει τα σύρματα και να απολευθερώσει το γατί του. Έτσι αμέσως μετέφερε το ζώο στο κτηνιατρείο του Κωνσταντίνου Βλάχμπεη και εκεί διαπιστώθηκε ότι στο κεφάλι έχει κακώσεις, το ένα μάτι του ήταν βγαλμένο προς τα έξω προφανώς από τα χτυπήματα, όλο το σώμα του είχε πληγές και ήταν γεμάτο με προνύμφες, που αποδεικνύουν ότι είχε χτυπηθεί πριν από πολλές ώρες.

Ο κ. Γιαννόπουλος επέστρεψε στο σπίτι του και κάλεσε την Αστυνομία η οποία πήγε επί τόπου και τράβηξε φωτογραφίες με τα σύρματα που ήταν ακόμα στα κάγκελα της σκάλας του ιδιοκτήτη τους σπιτιού. Καθώς ο μοναδικός ένοικος της οικίας απουσίαζε οι αστυνομικοί πήγαν επί τόπου και πάλι το βράδυ όταν ενημερώθηκαν από τον ιδιοκτήτη της γάτας ότι ο δράστης επέστρεψε στο σπίτι του.

Παρά τις φωνές των αστυνομικών ο 70χρονος άνδρας δεν βγήκε εκτός του σπιτιού και έκανε ότι κοιμάται, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr ο κ. Γιαννόπουλος, που με δικιά του πρωτοβουλία πήδηξε την μάντρα η οποία χωρίζει τα σπίτια τους και τον είδε από το τζάμι ξαπλωμένο με ανοιχτή την τηλεόραση. Παρά τις φωνές όλων ο άνδρας έκανε ότι δεν ακούει…

Τελικά η σύλληψη του έγινε τα ξημερώματα της επόμενης μέρας καθώς οι αστυνομικοί – και προς τιμήν τους – είχαν στηθεί έξω από το σπίτι του 70χρονου οικοδόμου και περίμεναν να τον προσαγάγουν στο Αστυνομικό Τμήμα. Η δίκη στο πλαίσιο του αυτοφώρου δεν έγινε σήμερα καθώς ο ηλικιωμένος άνδρας ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί να καλύψει το κόστος, γι’ αυτό και αφού ζήτησε παρουσία του δικηγόρου του πήρε διήμερη αναβολή. Έχει αξία να αναφέρουμε ότι ο 70χρονος στην κατάθεση του στην Αστυνομία ισχυρίστηκε αρχικά ότι άλλος βασάνισε το γατί, ενώ στη συνέχεια είπε ότι γάτα μπλέχτηκε μόνη της στα σύρματα!

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο ο γείτονας του είναι ένας τραμπούκος που κακοποιεί και τα δικά του ζώα και των άλλων. Έχει περιστέρια σε άθλια κατάσταση και αυτή είναι και η αιτία αντιπαράθεση του μαζί του, αφού δεν καθαρίζει τον περιστερώνα και συνηθίζει να πετάει τα πτώματα όσων πεθαίνουν στον κτήμα του. Είχε παλιότερα σκύλο που τον κακοποιούσε με αποτέλεσμα το ζώο να ξεσηκώνει τη γειτονιά με το γαύγισμα του ενώ συνηθίζει να προκαλεί με την συμπεριφορά του.

Ο δράστης πριν συλληφθεί φρόντισε να εξαφανίσει τα σύρματα από τα κάγκελα εντούτοις οι φωτογραφίες του κ. Γιαννόπουλου και των αστυνομικών αποδεικνύουν ότι κάποιος που είχε πρόσβαση στον χώρο – αφού η πόρτα ήταν κλειδωμένη – μπήκε εκεί και βασάνισε το ζώο χτυπώντας το ανελέητα.

Ο κ. Γιαννόπουλος ζητάει την συμπαράσταση των φιλόζωων και τους καλεί να παραβρεθούν στην δίκη που έχει οριστεί να γίνει μεθαύριο Πέμπτη στις 12:00 στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών. Η γάτα ακολουθεί αγωγή ώστε να αντιμετωπιστεί η μόλυνση που έχει υποστεί το αίμα της και ελπίζουμε να τα καταφέρει αλλά έχει τυφλωθεί οριστικά από το ένα μάτι.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese