Γράφει η ειδική συνεργάτης, 
Κακά τα ψέματα οι περισσότεροι το κάνουμε – Μη δούμε μια γυναίκα που έχει ρυτίδες και είναι κοντά στα…
40, αμέσως να τη “θάψουμε”.

 Δείτε τη “γριά” , κοίτα πώς γέρασε αυτή κλπ.

 Οι γυναίκες δηλάδή μετά τα 40 δεν έχουν ζωή; Δεν έχουν την ανάγκη να είναι όμορφες και να αρέσουν;
Γι’ αυτό πολλές και ειδικά γυναίκες του θεάματος έχουν ανασφάλειες και τρέχουν στους πλαστικούς. Γιατί το lifestyle και τα ΜΜΕ έχουν επιβάλλει οι γυναίκες να είναι θελκτικές μέχρι το πολύ τα 40. Μετά γερνάνε, έχουν ρυτίδες, μπαίνουν στην εμμηνόπαυση και είναι άχρηστες. Δεν είναι έτσι όμως.

Η ανθρωποφαγία με τις ηλικίες ξεκινάει στα μέσα ενημέρωσης όπου πολλές φορές βλέπουμε μια γυναίκα με μερικά παχάκια και αμέσως την κράζουμε γιατί πάχυνε ή γιατί έχει κυτταρίτιδα.

Αυτό το βλέπουμε και στην τηλεόραση: Όλες οι παρουσίαστριες πρέπει να είναι κορμάρες και να δείχνουν νέες, να ντύνονται με μοντέρνα ρούχα και ας λένε χαζομάρες. Μας νοιάζει η γυναίκα να είναι πάντα νέα και όχι να είναι έξυπνη;;;

Αυτό όμως δεν ισχύει πάντα με τους άντρες καθώς τα γκρίζα τους μαλλιά θεωρούνται ένδειξη ωριμότητας και γοητείας και η κοιλίτσα τους είναι “χαριτωμένη”.

Γιατί έχουμε αφήσει τα πρότυπα γυναίκα – μοντέλο και άντρας – όπως να ναι μας αρέσει – να κατακλύζουν την καθημερινότητα και τη δική μας άποψη για τα πρότυπα ομορφιάς. Μια γυναίκα με παχάκια δεν μπορεί να είναι όμορφη;English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese