Η Nissan αποκαλύπτει ολοένα και περισσότερα μυστικά, από τις αυστηρές δοκιμές που πραγματοποιεί, κατά τη φάση ανάπτυξης και…
κατασκευής των crossover της.

Αυτή την φορά σειρά έχουν οι ποτηροθήκες που αποτελούν άλλωστε και αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού της καμπίνας ενός αυτοκινήτου. Οι μηχανικοί της Nissan έπρεπε να εργαστούν σκληρά προκειμένου να βεβαιωθούν ότι οι κούπες, οι φιάλες, αλλά και τα  μεταλλικά κουτιά από ποτά και αναψυκτικά θα παραμένουν όρθια στα Qashqai, Juke και X-Trail.

Για να το επιτύχουν αυτό, χρησιμοποίησαν περισσότερα από 40 κούπες, φιάλες και κουτιά όλων των σχημάτων και μεγεθών που μπορεί να βρει κανείς στην αγορά, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι κανένας από τους επιβαίνοντες δεν θα έχει ένα απρόοπτο ατύχημα με καυτό καφέ ή αναψυκτικό, στην αγκαλιά του ή στην ταπετσαρία του αυτοκινήτου.

Για την ιστορία, η αξιολόγηση μια ποτηροθήκης δεν είναι απλώς μια στατική διαδικασία που γίνεται σε ένα εργαστήριο. Οι διάφορες κούπες και φιάλες, αξιολογούνται σε πίστα δοκιμών,  σε διαφορετικούς ρυθμούς οδήγησης και για πολλούς γύρους. Στη διάρκεια της δοκιμής, κάθε αυτοκίνητο οδηγείται στο όριο της πρόσφυσής του κατά την επιτάχυνση, το φρενάρισμα, αλλά  και στις  στροφές, προκειμένου να ελεγχθούν και οι επιδόσεις της ποτηροθήκης!

Εκτός των παραπάνω, τo τεχνικό και το εμπορικό τμήμα της Nissan, αλλά και κάθε εταιρείας, διερευνούν συνεχώς και τις νέες τάσεις αποθήκευσης εντός του αυτοκινήτου. Για παράδειγμα, ενώ τα νέα κινητά τηλέφωνα αρχίζουν να γίνονται ολοένα και μεγαλύτερα, οι φιάλες και τα κουτιά των δημοφιλών ενεργειακών ποτών, γίνονται στενότερα. Η Nissan ήταν μεταξύ των πρώτων αυτοκινητοβιομηχανιών που αντιμετώπισαν το ζήτημα, στο πλαίσιο μιας στενής συνεργασίας με ειδικούς σχεδιαστές για λύσεις αποθήκευσης στο εσωτερικό αυτοκινήτων.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese