Τα χρονικά όρια εξαντλήθηκαν και ό,τι γίνει τις επόμενες ώρες είναι καθοριστικό για το μέλλον του MEGA…
Όλο το βράδυ στο σταθμό της Μεσογείων η νομική υπηρεσία της εταιρείας σε συνεργασία με νομικούς των βασικών μετόχων εργάζονταν πυρετωδώς για να παρουσιάσουν σήμερα στις πιστώτριες το MoU (Memorandum of Understanding), δηλαδή το Μνημόνιο Συμφωνίας (ΜΣ) με στόχο να λάβουν την τραπεζική ενημερότητα που είναι απαραίτητη για να συμμετέχει ο τηλεοπτικός σταθμός μέρος στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Χθες πάντως στο Διοικητικό Συμβούλιο των μετόχων υπήρξαν διαφωνίες σχετικά με το ΜΣ και σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξουν αλλαγές στα ποσά που θα καταβάλλουν οι μέτοχοι για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Ωστόσο ό,τι είναι να γίνει θα γίνει μέσα στη μέρα καθώς τη Δευτέρα ολοκληρώνεται η διαδικασία του διαγωνισμού και αν το MEGA δεν έχει υποβάλλει όλα τα απαιτούμενα χαρτιά, συμπεριλαμβανόμενης της τραπεζικής ενημερότητας, αποκλείεται από το διαγωνισμό. Γεγονός που θα δρομολογήσει δυσάρεστες εξελίξεις για τον τηλεοπτικό σταθμό, τους χιλιάδες εργαζομένους του τόσο στην εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ όσο και άλλες των βασικών μετόχων, αλλά και στην ευρύτερη αγορά.

Εκτός όμως από την «Ώρα Μηδέν» για τη συμμετοχή στις τηλεοπτικές άδειες στο κανάλι της Μεσογείων βρίσκονται σε οριακά σημεία βασικών αναγκών. Χαρακτηριστικό είναι ότι από αύριο, 1η Ιουλίου, θα πέσει «μαύρο» στη λειτουργία του INPS που είναι το πρόγραμμα, το δίκτυο, με το οποίο εργάζονται οι δημοσιογράφοι για να βγαίνουν στον αέρα τα δελτία ειδήσεων.

Αν μέχρι σήμερα δεν καταβληθούν τα χρήματα για να ανανεωθεί η παροχή του δικτυακού προγράμματος εσωτερικής λειτουργίας τότε από αύριο οι δημοσιογράφοι του σταθμού θα έχουν ένα ακόμα πρόβλημα να αντιμετωπίσουν για να κάνουν τη δουλειά τους σωστά κινδυνεύοντας να γίνουν πολλά λάθη και να «τραυματιστεί» ακόμα περισσότερο η αξιοπιστία του τηλεοπτικού σταθμού.

Βέβαια από τα βασικά προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζουν τις τελευταίες ημέρες είναι ότι λόγω της έλλειψης χρημάτων δεν μπορούν ούτε βενζίνη να βάλουν στα αυτοκίνητα για να πάνε για ρεπορτάζ. Και μέσω αυτής της δυσάρεστης κατάστασης είναι αξιοσημείωτο ότι σήμερα αποχωρεί επίσημα από τον τηλεοπτικό σταθμό ο εκτελών χρέη διευθύνοντος συμβούλου, Νίκος Πεφάνης, γεγονός που ανησυχεί ακόμα περισσότερο τους εργαζομένους.

Σήμερα λοιπόν είναι καθοριστική μέρα και ό,τι συμβεί θα κρίνει το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού. Για αυτό στις τρεις το μεσημέρι οι δημοσιογράφοι έχουν προγραμματίσει γενική συνέλευση για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους βάσει των εξελίξεων…!
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese