Επικεφαλής κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας που θα επισκεφθεί την  Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 δομές…
κοινωνικής αλληλεγγύης της Θεσσαλονίκης, ορίστηκε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Μακεδονίας και Θράκης του κόμματος, κ. Θεόδωρος Καράογλου.
Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της δράσης «Κανένας στο Περιθώριο» που έχει αναλάβει η Νέα Δημοκρατία με στόχο να βοηθήσει έμπρακτα τις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και να συμμετέχει ενεργά στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού, στην ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας και φροντίδας συμπολιτών μας που το έχουν ανάγκη, αλλά και στον περιορισμό των κοινωνικών ανισοτήτων και αποκλεισμών.
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Καράογλου, συνοδευόμενος από μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, στελέχη των Γραμματειών του Κόμματος και τους κατά τόπους Προέδρους των ΔΗΜ.ΤΟ,  θα επισκεφθεί αύριο στις 11.00 το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο και στις 12.30 το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Λαγκαδά. Ανάλογες επισκέψεις του κλιμακίου θα ακολουθήσουν και τις επόμενες ημέρες, προκειμένου άμεσα η Ν.Δ. να καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο κοινωνικής πολιτικής που θα έχει στο επίκεντρό της την καταπολέμηση της φτώχειας, την εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού και τη δημιουργία ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου για τον εθελοντισμό, όπου θα στηρίζει και προστατεύει τις οργανώσεις που ασκούν κοινωνικό έργο.
Όπως δήλωσε σχετικά ο κ. Καράογλου: «Η φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, έργο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., απαιτεί σήμερα, περισσότερο από ποτέ, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες ευθύνης για την ένωση όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου και τη συστράτευση της κοινωνίας των πολιτών.
Πλέον κανένας Έλληνας, καμία Ελληνίδα στο περιθώριο. Όλοι μαζί, όλοι ενωμένοι, για να απαλλάξουμε τον τόπο από τα δεσμά της μιζέριας και της εσωστρέφειας.
Η Νέα Δημοκρατία, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, στέκεται στο πλευρό των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας και γίνεται για ακόμη μια φορά χρήσιμη στην κοινωνία.  Η κοινωνική ευαισθησία και η έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη αποτελούν, εξάλλου, βασικό χαρακτηριστικό της ιδεολογίας μας.
Η Νέα Δημοκρατία δεν περιορίζεται σε συνθήματα, κάνει πράξεις, διαμορφώνοντας συνθήκες επικοινωνίας και συνεργασίας με οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και με τους θεσμούς εθελοντικής προσφοράς. Όλοι μαζί, μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα». English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese