Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν στην εξαπάτηση πολιτών στην Κρήτη από άτομα που χρησιμοποιούν την ιατρική ειδικότητα και…
λόγους ιατρικής αντιμετώπισης περιστατικών για να αποσπάσουν χρήματα, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης με στόχο την αντιμετώπιση και πρόληψη τέτοιων περιστατικών, συνιστά στους πολίτες, να είναι επιφυλακτικοί  σε κάθε τέτοια μορφή ανώνυμης επικοινωνίας.

Τα Τμήματα των Πρώτων Βοηθειών των νοσοκομείων της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, σε κάθε περίπτωση ανάγκης ενημέρωσης συγγενικού περιβάλλοντος για ατύχημα ή τροχαίο, ενημερώνουν επώνυμα και σε καμία περίπτωση δεν ζητούν χρήματα ή οποιαδήποτε μορφή αμοιβής για νοσηλεία ή την ιατρική αντιμετώπιση του ασθενούς.

Επίσης οι πολίτες που δέχονται παρόμοια τηλεφωνήματα συνιστάται να ζητούν το τηλέφωνο επικοινωνίας του Τμήματος της υγειονομικής μονάδας που τους κάλεσε και στην συνέχεια να επικοινωνούν προς επιβεβαίωση των παρεχόμενων στοιχείων.

Σε περιπτώσεις εξαπάτησης πρέπει απαραιτήτως να ενημερώνεται η Αστυνομική Διεύθυνση αρμοδίως, για την προστασία των υπολοίπων πολιτών.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese