Ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του. Ένα αγόρι κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του στη θάλασσα, αλλά ευτυχώς η ναυαγοσώστρια είναι και…
πρωταθλήτρια πεταλούδας και έχει προσληφθεί από γνωστό ξενοδοχείο.Κύριο αντικείμενό της η επίβλεψη όσων κάνουν μπάνιο στην πισίνα.

Ωστόσο, μόλις πληροφορήθηκε από την παρέα του αγοριού ότι κινδύνευε να πνιγεί, βούτηξε στη θάλασσα και έσπευσε χωρίς δεύτερη σκέψη να το γλυτώσει.

«Με πλησίασε μια φίλη του και μου είπε ότι το αγόρι πνιγόταν. Πλησίασα και προσπάθησα να του μιλήσω. Ηταν πολύ βαθιά και τότε βούτηξα για να τον σώσω. Το ρεύμα τον είχε πάρει και τον μετέφερε στις Δάφνες. Το αγόρι είχε πάθει “βέρτιγκο”. Δηλαδή δεν ήξερε πού είναι η στεριά και πού είναι η θάλασσα. Είχα ήδη ειδοποιήσει το Λιμενικό για το περιστατικό. Με το που βγήκαμε έξω, μας πρόλαβαν οι λιμενικοί και μας έφεραν με το σκάφος, μιας και το βγάλαμε στις Δάφνες» σημειώνει στην «Πελοπόννησο» η κ. Μασμανίδη.

Ο νεαρός είχε φτάσει σε μήκος 600 μέτρων από την ακτή και ήταν αδύνατο να βγει έξω λόγω των έντονων ρευμάτων. Η Στεφανία Μασμανίδη έχει λάβει ειδική εκπαίδευση διάσωσης από τον εκπαιδευτή του Ερυθρού Σταυρού Βασίλη Χατζόπουλο. Και αυτό γιατί δεν αρκούν μόνο οι κολυμβητικές της ικανότητες. Χρόνια πρωταθλήτρια κολυμβησης στο ΝΟΠ, έχει διακριθεί στα 50 μέτρα πεταλούδα, όπου βγήκε 3η το 2010 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, μαζί με την Κρίστελ Βουρνά. Επίσης έχει διακριθεί και στη σκυταλοδρομία.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese