Γράφει ο Νίκος Κούτρικας, Οικονομικός συντάκτης μέλος της ΕΣΗΕΑ
Είναι πραγματικά μια Ευρωπαϊκή αναγνώριση για το πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού κύριου Αντώνη Σαμαρά να προσκληθεί να…
συμετέχει στο τιμητικό προεδρείο του Κέντρου Wilfred Martens, που αποτελεί το think tank για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ). Δεν είναι μόνο μία απλή συμμετοχή λέμε εμείς είναι μια Ευρωπαϊκή αναγνώριση του έργου της προηγούμενης κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου στην αντιμετώπιση της Ελληνικής κρίσης μέσα στο Ευρωπαϊκό περιβάλλον. Τώρα που η Ευρώπη με την έξοδο της Βρετανίας αναμένεται να έχει οικονομικούς και όχι μόνο κλυδωνισμούς έρχεται η σύσταση του προεδρείου του Κέντρου Wilfred Martens με την συμμετοχή του κυρίου Αντώνη Σαμαρά και άλλων ηγετών όπως των κκ Μανουέλ Μπαρόζο από την Πορτογαλία πρώην πρόεδρου της Κομισιόν, Ζακ Σαντέρ από το Λουξεμβούργο επίσης πρώην πρόεδρου της Κομισιόν, Βαν Ρομπέι από το Βέλγιο πρώην πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Καρλ Μπιλτ από τη Σουηδία, Πέδρο Πάσος Κοέλιο από την Πορτογαλία να δημιουργήσει μια… “ιδεολογική πλατφόρμα” για την Ευρώπη των 27.

Πρέπει να αναρωτηθούμε τι θα γινόταν σήμερα για την Ελλάδα αν δεν είχαμε κλείσει από πριν δηλαδή επί κυβέρνησης Σαμαρά με τις συμφωνίες μας με την ΕΕ;

Σήμερα θα αντιμετωπίζαμε ένα ασταθές Ευρωπαϊκό τοπίο με την έξοδο της Αγγλίας που θα έκανε τα πράγματα εξαιρετικά πιο δύσκολα για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα!

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς άξια επιλέχθηκε να γίνει μέλος στο προεδρείο του Wilfred Martens είναι σίγουρα μια δικαίωση και όχι μόνο στο έργο του….

Επί πρόσθετα ο ρόλος του πια θεωρείται κομβικός για την Ευρώπη των 27…και για την χώρα μας!English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese