Στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου αναμένεται να ψηφιστεί ο νέος εκλογικός νόμος, ο οποίος σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο… Ο. Γεροβασίλη, θα κατατεθεί στη Βουλή στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Η κ. Γεροβασίλη είπε ότι η πρόταση της κυβέρνησης για την κατάργηση του μπόνους, την απλή αναλογική και την ψήφο στα 17 βρίσκεται στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας. Ακόμη, σημείωσε ότι στην πρόταση θα λαμβάνονται υπ’ όψη τα όσα ειπώθηκαν στις συζητήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς. Όπως υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, κριτήριο των κομμάτων στην επικείμενη συζήτηση στη Βουλή θα πρέπει να είναι η ιστορική αναγκαιότητα για την καθιέρωση της ισοτιμίας της ψήφου και η απήχηση της πρότασης στον λαό.

«Η πρότασή μας για την κατάργηση του μπόνους, την απλή αναλογική και την ψήφο στα 17 βρίσκεται στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας», δήλωσε συγκεκριμένα η κ. Γεροβασίλη και προσέθεσε ότι «λαμβάνει υπόψη τις συζητήσεις του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων, καθώς και πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες άλλων κομμάτων, όπως για παράδειγμα την Πρόταση Νόμου του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο 2015».

Κατά την ίδια «η πρόταση της κυβέρνησης θα κατατεθεί στη Βουλή στο τέλος αυτής της εβδομάδας και θα ψηφιστεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, πιθανότατα με την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Κίνα». Η κ. Γεροβασίλη προσέθεσε ότι «η διαδικασία της συζήτησης στη Βουλή μπορεί να βοηθήσει ώστε να υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερες συγκλίσεις από αυτές που έχουν ήδη διαπιστωθεί».

Καταλήγοντας η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι «η ιστορική αναγκαιότητα για την καθιέρωση της ισοτιμίας της ψήφου και η απήχηση της πρότασης στον λαό πρέπει να είναι το κριτήριο των κομμάτων. Από τη ΝΔ δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese