Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες στα Δερβενοχώρια, προσπαθώντας να…
θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο, την ώρα που το βασικό μέτωπο βρίσκεται πολύ κοντά στο χωριό Πράσινο.

Το απόγευμα της Δευτέρα, η φωτιά αναζωπυρώθηκε εξαιτίας της αλλαγής φοράς του ανέμου, οι οποίοι κατευθύνουν την φορά προς δασική έκταση που δεν έχει ακόμα καεί.

Στην περιοχή επιχειρούν 138 πυροσβέστες με 66 οχήματα και 16 υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ από αέρος επιχειρούν 6 ελικόπτερα και 4 αεροπλάνα.

Η φωτιά καίει την περιοχή εδώ και τρεις ημέρες, με το βράδυ της Κυριακής να εκτυλίσσεται θρίλερ με καναντέρ που πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση. Την ώρα που το πυροσβεστικό αεροσκάφος CL-215 βρισκόταν στον αέρα, έκανε απότομο ελιγμό αδειάζοντας τα νερά που είχε φορτώσει σε σημείο που δεν καιγόταν από τη φωτιά. Οι δύο χειριστές, πιθανότατα εντόπισαν κάποιο πρόβλημα στο αεροσκάφος με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε μία απότομη αναγκαστική προσγείωση.

Ευτυχώς, απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

«Ηταν και θέμα Αγίων εκείνη την ημέρα που μας βοήθησαν που πήγαν όλα καλά», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο κυβερνήτης του καναντέρ, προσθέτοντας πως «ήταν και η εκπαίδευση που μας είχε παρασχεθεί και μπορέσαμε και αντιμετωπίσαμε αυτή την κατάσταση που δημιουργήθηκε».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese