Άλλον ένα φρικώδη τρόπο για να εκτελούν τους αιχμαλώτους τους…
βρήκαν οι τζιχαντιστές.

Αυτή τη φορά θύματα του Ισλαμικού Κράτους ήταν τέσσερις δημοσιογράφοι, δύο εκ των οποίων οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν αφού πρώτα τοποθέτησαν εκρηκτικά στις κάμερες και τους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους.

Στο βίντεο φρίκης που έδωσαν στη δημοσιότητα οι τζιχαντιστές εμφανίζεται ο ένας από τους δύο εκτελεσθέντες δημοσιογράφους δεμένος με χειροπέδες σε κάγκελα και έχοντας περασμένη στο λαιμό του την παγιδευμένη με εκρηκτικά κάμερα.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ο δεύτερος δημοσιογράφος εκτελέστηκε με ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά λάπτοπ, ο τρίτος απαγχονίστηκε με σιδερένια αλυσίδα και ο τέταρτος εκτελέστηκε με ένα μαχαίρι.

Κατά τις ίδιες πηγές οι δημοσιογράφοι απήχθησαν τον περασμένο Οκτώβριο και εκτελέστηκαν τον Δεκέμβριο γιατί κατηγορήθηκαν για ενέργειες κατά του Ισλαμικού Κράτους επειδή κατέγραφαν τα γεγονότα στην πόλη της ανατολικής Συρίας Ντέιρ αλ Ζούρ, η οποία ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese