Με μπαράζ αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων οι τηλεοπτικοί σταθμοί επιχειρούν…
μέσω του Συμβουλίου της Επικρατείας να μπλοκάρουν τη διαδικασία χορήγησης των 4 τηλεοπτικών αδειών. Απορρίφθηκε το αίτημα του Epsilon για «πάγωμα» της διαδικασίας.

Αυτή τη φορά κατατέθηκαν νέες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων κατά της υπ΄ αριθμ. 1/2016 προκήρυξης του υπουργού Επικρατείας για τη δημοπρασία χορήγησης των 4 επίμαχων τηλεοπτικών αδειών κατατέθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Τις αιτήσεις κατέθεσαν στο ΣτΕ οι τηλεοπτικοί σταθμοί Mega Channel, ΣΚΑΪ και Antenna.

Οι τρεις αυτές αιτήσεις προσδιορίστηκαν από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαο Σακελλαρίου να συζητηθούν στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, κεκλεισμένων των θυρών, στις 5 Ιουλίου 2016.

Ήδη στο ΣτΕ έχουν προσφύγει, καταθέτοντας αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αlpha, Star Channel και Έψιλον για την τιμή εκκίνησης των δημοπρατούμενων αδειών «επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)». Οι αιτήσεις αυτές θα συζητηθούν και έχουν προσδιοριστεί να συζητηθούν στις 30 Ιουνίου 2016 στην Ολομέλεια του ΣτΕ, κεκλεισμένων των θυρών.

Πριν από δέκα ημέρες συζητήθηκε η αίτηση ασφαλιστικών τoυ Mega Channel (Ανώνυμη Εταιρεία «Τηλέτυπος Τηλεοπτικών Προγραμμάτων») για την τιμή εκκίνησης και αναμένεται η έκδοση της σχετικής απόφασης.

Παράλληλα, απορρίφθηκε από τον πρόεδρο του ΣτΕ το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής του τηλεοπτικού σταθμού Έψιλον για να «παγώσει» η διαδικασία αδειοδότησης.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese