Περισσότερα από 500.000 δολάρια ξόδεψε το υπουργείο Άμυνας των…
ΗΠΑ για το δημοφιλές φάρμακα στυτικής δυσλειτουργίας το 2014, σύμφωνα με κυβερνητικά έγγραφα και συμβόλαα που επικαλείται η ιστοσελίδα «Washington Free Beacon».

Το υπουργείο Άμυνας είχε υπογράψει 60 συμβάσεις για το Βιάγκρα με την εταιρεία διανομής φαρμακευτικών Cardinal Health Inc, με έδρα τ Οχάιο. Το 2013, το Πεντάγωνο είχε δαπάνησε περίπου 425.000 δολάρια για να προμηθεύσει τα συγκεκριμένα χάπια στα στρατεύματα, εώς το 2012 μόλις 8.000 δολάρια.

Όπως αναφέρει το «Russia Today», εκτός από το Βάγκρα, το Πεντάγωνο παρήγγειλε επίσης χάπια Levitra αξίας 3.505 δολαρίων και Cialis αξίας 14.540$ , τα οποία αφορούν στην τόνωση των ανδρών. Οι συμβάσεις υπεγράφησαν με την αιτιολογία για την «υποστήριξη των στρατευμάτων».

Το 1998, το κόστος του φαρμάκου ήταν στα 8-10$ το χάπι, ωστόσο αυτές τις ημέρες, λόγω του πληθωρισμού, τα χάπια πωλούνται έναντι 25$ το κουτί. Η πολιτική του στρατού περιορίζει τη χρήση του Βιάγκρα μόνο σε εκείνους τους στρατιώτες των οποίων η στυτική δυσλειτουργία έχει διαγνωστεί από γιατρό. Στους ασθενείς επίσης δεν επιτρέπεται η χορήγηση άνω των 6 χαπιών τον μήνα, ενώ δεν επιτρέπεται η αντικατάστασή τους σε περίπτωσης κλοπής ή απώλειας.  • Peter Pan

    Μα γιατί τους φάνηκε παράξενο? Πως θα μπορούσε ή αμερικη να τακτοποίηση τον κόσμο όλο χωρίς τεχνική υποστήριξη ε?

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese