Η Περιφέρεια Αττικής, παραμένοντας σε ετοιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, προχώρησε άμεσα σε…
συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2016, πλησίον του Νεκροταφείου του Βαρνάβα στο Δήμο Μαραθώνα.

Ειδικότερα, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης για την εκδήλωση της πυρκαγιάς, ανταποκρινόμενη άμεσα σε αιτήματα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής διέθεσε δύο (2) υδροφόρα οχήματα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την αδιάκοπη παροχή με νερό των πυροσβεστικών οχημάτων. Ακολούθως, μηχάνημα έργου της Περιφέρειας Αττικής, χρησιμοποιήθηκε σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν για τη διάνοιξη δασικών οδών, ώστε να υπάρξει προσβασιμότητα των δυνάμεων κατάσβεσης.  Σημειώνεται ότι στο σημείο βρέθηκαν στελέχη της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής για την  άμεση συνεργασία με τους εμπλεκομένους φορείς.

Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να δρα με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος, συνδράμοντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese