Εκατοντάδες μετανάστες συγκρούστηκαν τη Δευτέρα με αστυνομικούς σε ένα αυτοκινητόδρομο που βρίσκεται δίπλα στον καταυλισμό των προσφύγων, τη «Ζούγκλα του Καλαί», όπως …μετέδωσε ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έριξαν δακρυγόνα με στόχο να απωθήσουν τους μετανάστες, οι οποίοι με τη βοήθεια διαφόρων ειδών αντικειμένων προσπαθούσαν να διακόψουν την κυκλοφορία και να επιβιβαστούν σε φορτηγά που κατευθύνονταν προς τη Βρετανία.

Δεν υπήρξε τραυματισμός , ούτε από την πλευρά των μεταναστών, ούτε των αστυνομικών, επισήμαναν οι γαλλικές τοπικές αρχές, ενώ ένας μετανάστης συνελήφθη για «ρίψεις αντικειμένων».

Η περιφερειακή οδός που οδηγεί στο λιμάνι έκλεισε απότις 16.00 τοπική ώρα, σύμφωνα με το AFP. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα πολλών χιλιομέτρων και στα δύο ρεύματα του αυτοκινητοδρόμου A16.


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμπλοκές, που σημειώνονται πολύ συχνά, ξέσπασαν αυτήν την φορά μέρα μεσημέρι κι όχι κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως συνήθως.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη καταμέτρηση που έκανε η νομαρχία στα μέσα Μαΐου, στον καταυλισμό του Καλαί διαμένουν 3.913 πρόσφυγες και μετανάστες. Οργανώσεις προάσπισης των προσφύγων υποστηρίζουν ότι ο αριθμός τους ανερχόταν σε 5.188 ανθρώπους εκείνη την περίοδο.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese