Την Πέμπτη 16 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Goethe-Institut στη Θεσσαλονίκη το ετήσιο πανελλήνιο…
Falling Walls, ένας διαγωνισμός καινοτόμων ιδεών στην έρευνα και στην τεχνολογία. Στον διαγωνισμό πήραν μέρος δυο Πατρινοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Πατρών, οι οποίοι και κατέκτησαν τις πρώτες δυο θέσεις.

Συγκεκριμένα, ο Δρ. Θεόφιλος Χρυσικός κατέκτησε την πρώτη θέση, και το εισιτήριο για τον διεθνή τελικό που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο στις 8 και 9 Νοεμβρίου 2016. Ο Δρ. Χρυσικός παρουσίασε την ερευνητική του εργασία με θέμα τη διάγνωση παθήσεων στο πάγκρεας με τη χρήση ψηφιακής τεχνολογίας νέας γενιάς. Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας της είναι ο καθηγητής Σ. Κωτσόπουλος, Η. Ζήση, Χ. Κατσίνη και Γ. Ράπτης.

Ο κ. Χρυσικός είναι γιος της διακεκριμένης Πατρινής ιατρού, Κατερίνας Γατοπούλου.

Την δεύτερη θέση κατέλαβε ο προπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Φυσική του Πανεπιστημίου Πατρών, Νικόλαος Μιχαλόπουλος. Η εργασία του αφορούσε την σχεδίαση και ανάπτυξη ενός προηγμένου συστήματος υποστήριξης και βελτιστοποίησης της κατάστασης ατόμων με κινητικές δυσκολίες και δυσλειτουργίες. Η ομάδα του κ. Μιχαλόπουλου (Δρ. Θ. Χρυσικός, Χ. Κατσίνη, Γ. Ράπτης) θα διαγωνιστεί στον βαλκανικό διαγωνισμό καινοτομίας στην επιστήμη του αθλητισμού σε λίγες μέρες.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese