Συγκέντρωσε 19.667 μόρια στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις και είναι από τους αριστούχους της Κρήτης…

Όνειρό της είναι να βοηθάει τους ανθρώπους και γι’ αυτό επέλεξε την Ιατρική.

Ο λόγος για την Κωνσταντίνα Ψυχογιού, μαθήτρια του Πειραματικού Λυκείου Ηρακλείου που φαίνεται ότι «χτύπησε» πρωτιά στις πανελλήνιες.

Το cretapost ήρθε σ’ επαφή με την αριστούχο η οποία μίλησε – μεταξύ άλλων – για το Πανεπιστήμιο της επιλογής της και την προετοιμασία της στις πανελλήνιες.

«Στόχος μου να ασχοληθώ με τη νευρολογία»

Η επιλογή της κ. Ψυχογιού είναι η Σχολή της Ιατρικής και μάλιστα θέλει να φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης.

«Θέλω να φοιτήσω στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο είναι ένα από τα καλύτερα που υπάρχουν με ένα σωστό και άρτιο εκπαιδευτικό σύστημα», επεσήμανε μιλώντας σχετικά η κ. Ψυχογιού ενώ παράλληλα περιέγραψε στο cretapost το πώς επέλεξε την Ιατρική ως επάγγελμα.

«Είχα τα ερεθίσματα από το σπίτι καθώς η μητέρα μου είναι γιατρός. Όταν τελείωσα το γυμνάσιο και μπήκα στο λύκειο αντιλήφθηκα ότι μου άρεσαν πάρα πολύ τα μαθήματα της χημείας, της βιολογίας κτλ. Τότε διαπίστωσα ότι η Ιατρική συνδυάζει όλα αυτά τα μαθήματα και τις επιστήμες. Παράλληλα, η Ιατρική έχει σκοπό να βοηθάει τους ανθρώπους και αυτό με τράβηξε. Στόχος μου είναι να ασχοληθώ με την νευρολογία. Με ελκύει ο εγκέφαλος και το σύστημά του. Εκεί μέσα υπάρχει και η σκέψη και το συναίσθημα», επεσήμανε σχετικά η κ. Ψυχογιού.

Η προετοιμασία για τις πανελλήνιες

Η προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις δεν ήταν το διάβασμα στις τελευταίες τάξεις, όπως αναφέρει η κ. Ψυχογιού.

«Όλα τα χρόνια που ήμουν μαθήτρια διάβαζα. Την ουσιαστική προσπάθεια βέβαια την έκανα στο Λύκειο ενώ φροντιστήριο πήγα μόνο την τελευταία τάξη. Γενικότερα η επιτυχία στις πανελλήνιες δεν οφείλεται μόνο στο διάβασμα που μπορεί να κάνει κάποιος στην τρίτη λυκείου», υπογράμμισε σχετικά η κ. Ψυχογιού.

Το τέλος των πανελληνίων και τα… αποτελέσματα

Το πρώτο πράγμα που έκανε η Κατερίνα Ψυχογιού όταν έδωσε και το τελευταίο μάθημα στις πανελλήνιες ήταν να… κοιμηθεί!

«Όταν έφυγα από το σχολείο και συνειδητοποίησα ότι ήταν το τελευταίο μάθημα που θα έδινα στις πανελλήνιες γύρισα στο σπίτι μου και κοιμήθηκα. Μου είχε λείψει απίστευτα ο ύπνος καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και τώρα πλέον μπορούσα να κοιμηθώ. Το βράδυ, βγήκα έξω με φίλους», ανέφερε η κ. Ψυχογιού ενώ παράλληλα περιέγραψε στο cretapost την αντίδρασή της μόλις αντίκρισε τους βαθμούς της.

«Ήμουν μαζί με την αδερφή μου που είχε έρθει μαζί μου για στήριξη. Όταν είδα τα αποτελέσματα γύρισα και την αγκάλιασα. Προσπαθούσα να πιστέψω όλο αυτό που έγινε», επεσήμανε η κ. Ψυχογιού.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese