Το γνωρίζατε; «Ανακυκλώνοντας μία οικιακή μπαταρία μεγέθους ΑΑ, αποτρέπεται η ρύπανση νερού που αντιστοιχεί στο νερό που…
καταναλώνουν 2.760 άνθρωποι για μια μέρα!»

Οι μικρές καθημερινές πράξεις είναι εκείνες που καθορίζουν την προσωπικότητά μας. Που αποδεικνύουν την ποιότητα του χαρακτήρα μας που μας εκπαιδεύουν στο να σεβόμαστε τον εαυτό μας και τους άλλους που μας κάνουν να αγαπάμε την ίδια τη ζωή.

Όπως έλεγε ο Ν. Καζαντζάκης «να αγαπάς την ευθύνη, να λες: «Εγώ μονάχα εγώ φταίω αν δεν σωθεί ο κόσμος!». Βάζει πρώτα το «εμείς» και μετά το «εγώ». Και σήμερα την εποχή της μεγάλης δυσκολίας, το εμείς οφείλει να μπει μπροστά. Εμείς έχουμε την ευθύνη του κόσμου στον οποίο ζούμε. Εμείς πρέπει να νοιαζόμαστε για το περιβάλλον που θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας, εμείς οφείλουμε να φροντίζουμε για την ανακύκλωση . Καθημερινά.

Δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε τις ζωές των άλλων και τη δική σας με 10 πολύ απλές πράξεις

Οι ψυχολόγοι καθημερινά τονίζουν πως η δύναμη της προσφοράς μπορεί να μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους, είναι ένα βάλσαμο για την ψυχή μας. Τα άτομα που προσφέρονται να βοηθήσουν τους άλλους, έστω και μία ώρα την εβδομάδα, σε σύγκριση με όσους δεν προσφέρουν κανενός είδους βοήθεια, έχουν λιγότερο άγχος, ζουν καλύτερα κι έχουν περισσότερες πιθανότητες να βλέπουν τη ζωή θετικά, μας θυμίζουν οι επιστήμονες.

Πράξεις ανακύκλωσης.

-Ανακυκλώνοντας μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας, εξοικονομείται ενέργεια ίση με τη λειτουργία ενός φορητού υπολογιστή για 44 ώρες.

-Ανακυκλώνοντας μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας, εξοικονομείται ενέργεια ίση με την ηλεκτροδότηση ενός σπιτιού για περίπου 18 ώρες.

-Ανακυκλώνοντας μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας, εξοικονομούμε για τον πλανήτη μας πολύτιμο ορυκτό πλούτο, όπως κασσίτερο, σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και χαλκό.

-Ανακυκλώνοντας μία μπαταρία συσκευής κινητής τηλεφωνίας, αποτρέπεται η ρύπανση 600.000 λίτρων νερού που αντιστοιχεί σε 4.000 πλύσεις ενός πλυντηρίου ρούχων.

-Ανακυκλώνοντας μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας, αποτρέπεται η ρύπανση του εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα με τοξικά χημικά στοιχεία, όπως το κάδμιο, ο υδράργυρος και το αρσενικό.

-Ανακυκλώνοντας μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας, το φορτιστή και τα λοιπά αξεσουάρ της, διασφαλίζουμε ότι θα επαναχρησιμοποιηθεί περισσότερο από το 90% των υλικών που τα αποτελούν, ώστε να κατασκευαστούν νέα προϊόντα με πολύ χαμηλότερο περιβαλλοντικό και ενεργειακό κόστος.

-Ανακυκλώνοντας μία οικιακή μπαταρία μεγέθους ΑΑ, αποτρέπεται η ρύπανση νερού που αντιστοιχεί στο νερό που καταναλώνουν 7 άνθρωποι για ένα έτος.

-Ανακυκλώνοντας μία οικιακή μπαταρία μεγέθους ΑΑ, αποτρέπεται η ρύπανση νερού που αντιστοιχεί στο νερό που καταναλώνουν 2.760 άνθρωποι για μια μέρα.

-Ανακυκλώνοντας ένα άδειο μελανοδοχείο εκτυπωτή laser, εξοικονομούνται 3,1 κιλά πετρελαίου, ποσότητα που αντιστοιχεί στη διαδρομή Αθήνα – Σούνιο με ΙΧ αυτοκίνητο.

-Ανακυκλώνοντας ένα άδειο μελανοδοχείο εκτυπωτή laser, εξοικονομούνται περίπου 100 γραμμάρια αλουμινίου, που για να παραχθούν απαιτείται ενέργεια ίση με τη λειτουργία μιας τηλεόρασης για 7 ώρες.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese