Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο Ορλάντο, κρατώντας αναμμένα κεριά, για να τιμήσουν τα θύματα της…
σφαγής που διαπράχθηκε πριν από μία εβδομάδα μέσα σε ένα από τα γνωστότερα νυχτερινά μπαρ της πόλης.

Ο δήμαρχος του Ορλάντο, Μπάντι Ντάιερ, ευχαρίστησε τους άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας και αρωγής και υποσχέθηκε στους επιζώντας και στις οικογένειες των θυμάτων ότι η τοπική κοινότητα θα τους στηρίξει. Κατήγγειλε ταυτόχρονα “τη γεμάτη μίσος πράξη ενός μανιακού δολοφόνου”, σύμφωνα με τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό News 13.

Σύμφωνα με την υπηρεσία τουρισμού του Ορλάντο 50.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην αγρυπνία, στις όχθες της λίμνης Ιόλα, για να τιμήσουν τα θύματα της επίθεσης στο κλαμπ Pulse όπου στις 12 Ιουνίου διαπράχθηκε η πιο αιματηρή επίθεση από ένα μεμονωμένο άτομο στην ιστορία των ΗΠΑ.
Πολλοί κρατούσαν σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου, που συνιστά το σύμβολο της κοινότητας ΛΟΑΔ, αλλά και λευκά λουλούδια.
Παρουσία και του κυβερνήτη της Φλόριντας, του Ρικ Σκοτ, το πλήθος τήρησε ενός λεπτού σιγή, αφού διαβάστηκαν τα ονόματα των 49 θυμάτων.
“Συχνά, χρειάζεται ένας καταλύτης αυτού του είδους για να κινητοποιήσει ένα πιο προοδευτικό κίνημα”, είπε ένας από τους συμμετέχοντες, ο Ροντ Λιν, στην εφημερίδα Orlando Sentinel. “Σε κανέναν δεν άξιζε αυτό που έγινε. Αυτά τα πράγματα πρέπει να σταματήσουν”, πρόσθεσε.
Σήμερα οι αμερικανικές αρχές αναμένεται να δώσουν στη δημοσιότητα τις απομαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνομιλίες του Ματίν με τους αστυνομικούς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese