Εντός των επομένων ημερών αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την σταδιακή πρόσληψη περίπου…
12.000 ανέργων, στο πλαίσιο της υλοποίησης προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.

Από το τέλος της εβδομάδας, θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι να απασχοληθούν σε 17 Δήμους της Χώρας,οι οποίοι είναι θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας.

Η πρόσκληση που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) αφορά στον πρώτο κύκλο προσλήψεων 3.737 ανέργων, από τους συνολικά 6.918 που θα προσληφθούν στους 17 Δήμους.

Το πρόγραμμα είναι 8μηνης διάρκειας, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, ηλικίας έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως ακαθάριστες αποδοχές 638,75 ευρώ (καθαρά 431,75 ευρώ), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν ακαθάριστες αποδοχές 732,54 (καθαρά 495,25 ευρώ).

Οι ωφελούμενοι, θα απασχολούνται σε πενθήμερη εβδομαδιαία βάση.

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής έχουν  οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ενώ η αίτηση θα συμπληρωθεί μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.

Οι προσλήψεις θα γίνουν στους δήμους Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Αγρίνιου, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Άργους – Μυκηνών, Αρταίων, Ασπροπύργου, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Κορδελιού-  Εύοσμου, Κορινθίων, Παιονίας, Παύλου Μελά, Περάματος, Σαλαμίνος, Σιντικής, Φυλής.
Προσλήψεις για το προσφυγικό
Παράλληλα, θα προσληφθούν 2.500 άνεργοι, οι οποίοι θα στελεχώσουν Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων και hot spots.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις ηλεκτρονικά , μέσω του ΟΑΕΔ.

Το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για το Προσφυγικό, απευθύνεται συνολικά σε 5.000 ανέργους, οι οποίοι θα εργαστούν σε 19 Κέντρα Φιλοξενίας και 5 hot spots σε συνολικά 8 Περιφέρειες της χώρας.

Οι 2.500 θα προσληφθούν, άμεσα, για 8μηνη απασχόληση, ενώ οι υπόλοιποι θα ενταχθούν στο πρόγραμμα έως το τέλος του χρόνου.

Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν, περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- ειδικότητες διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού, οικοδόμων, οδηγών  και γενικών καθηκόντων.

Η αμοιβή θα είναι ανάλογη με αυτή του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους.

Ωστόσο, για εργασίες στις οποίες από τη φύση τους απαιτείται νυχτερινή εργασία, οι ακαθάριστες αποδοχές θα ανέρχονται στα 665,95 € (539,75 ευρώ καθαρά) για τους εργαζόμενους ηλικίας έως 25 ετών και στα 763,73 € (619 ευρώ καθαρά) για τους εργαζόμενους άνω των 25 ετών,

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι που θα αλλάξουν τόπο διαμονής, προκειμένου να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, θα λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα μετεγκατάστασης, ύψους 200 Ευρώ,.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα, έχουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese