Όπως ξέρουμε (λίγο πολύ) όλοι, το Ίντερνετ δεν είναι όσο «ανώνυμο» πίστευαν…
οι περισσότεροι κάποτε- και στην εποχή της κυριαρχίας των μηχανών αναζήτησης, των social media, του
«μαύρου» εμπορίου μέσω darknet, της διεθνούς τρομοκρατίας κλπ, αναζητήσεις που μπορεί να είναι κάπως «περίεργες» είναι πολύ πιθανό να «χτυπήσουν» καμπανάκια σε υπηρεσίες ασφαλείας.

Τέτοιες αναζητήσεις ας πούμε είναι το «how to join ISIS», αναζητήσεις σχετικά με δηλητήρια και εκρηκτικά, «ύποπτες» αναζητήσεις σεξουαλικού χαρακτήρα ή τρόπων δολοφονίας κάποιου, αλλά και άλλες που μπορεί να μην σας θέσουν στο «μικροσκόπιο» πρακτόρων, αστυνομικών και αναλυτών, αλλά πιθανώς να σας εκθέσουν εάν μπουν στο ιστορικό περιήγησης σας στο Ίντερνετ και το δει κάποιος άλλος (αφήστε το τι έχει να γίνει με τις «στοχευμένες» διαφημίσεις που θα εμφανίζονται μετά, αν δεν μπείτε με incognito mode).

Υπό αυτή την έννοια, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς για ποιον λόγο να φτιάξει κάποιος ένα εργαλείο χρήση του οποίου κάνει…ακριβώς αυτό το πράγμα: «Καίει» το ιστορικό σας με τέτοιου είδους «απαγορευμένες» αναζητήσεις. Αλλά αυτή είναι η φύση του Ίντερνετ, και, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Gizmodo, κάποιος μπήκε στη διαδικασία να το κάνει, δημιουργώντας το RuinMySearchHistory.com. Αν πατήσετε το σχετικό κουμπί αναζήτησης όταν μπείτε σε αυτή τη σελίδα…θα φανείτε στο Ίντερνετ πολύ πιο «περίεργοι» από ό,τι (ίσως) είστε.

Στο Reddit κάποιοι κάνουν λόγο για ένα «ανεύθυνο» εργαλείο, και η αλήθεια είναι ότι δεν είναι κάτι που κάποιος θα έπρεπε να κάνει ελαφρά τη καρδία, γιατί ποτέ δεν ξέρει κανείς τι γίνεται. Αν παρόλα αυτά νιώθετε τολμηροί κ πρόθυμοι να προκαλέσετε την τύχη σας (με δική σας ευθύνη), τουλάχιστον κάντε έναν κόπο να το κάνετε έστω από incognito mode, να διαγράψετε το ιστορικό σας και γενικά να πάρετε άλλα μέτρα ασφαλείας. Όπως το να κάψετε τον υπολογιστή σας μετά και να πετάξετε στη θάλασσα τα αποκαΐδια, ας πούμε.







English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese