Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο «χτυπά» σήμερα η καρδιά της… Ορθοδοξίας καθώς με κάθε επισημότητα τελέστηκε σήμερα η Θεία Λειτουργία και το Συλλείτουργο του Οικουµενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολοµαίου και των Προκαθηµένων στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά.

Οι αφίξεις των Προκαθήμενων

Λίγο μετά τις 7.30 το πρωί έφτασε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και οι υπόλοιποι Προκαθήμενοι των Ορθόδοξων Εκκλησιών.

Στις 8 το πρωί ξεκίνησε το Συλλείτουργο ενώ αμέσως μετά στον Ιερό Ναό κατέφτασαν άνθρωποι της πολιτικής σκηνής όπως οι κ.κ. Μπούρας, Αμανατίδης, Μπόλαρης, Γ. Κεφαλογιάννης, Κεγκέρογλου και ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.

Τα προγεύματα και το… γεύμα

Μετά το τέλος του Συλλείτουργου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης όπου ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος παραθέτει δεξίωση προς τιμήν των Προκαθήμενων.

Την ίδια ώρα, παρατίθεται γεύμα και στους υπόλοιπους Ιεράρχες στην Αγία Αικατερίνη.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει γεύμα στους Αγίους Πατέρες σε γνωστό κέντρο στις Μαλάδες.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese