Η καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» μετά από πρόσκληση του Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου Εύβοιας πραγματοποίησε…
ενημερωτική εκδήλωση για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 στις 19.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων στη Νομαρχία της Χαλκίδας.

Στην εκδήλωση πραγματοποίησαν ομιλία:

• η κα Έλενα Ράπτη, Συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα

• ο κ Σταύρος Πετράκης, Αντιπρόεδρος Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας

• η κα Αθηνά Καραβόλτσου, Εκπαιδευτικός αγωγής υγείας ΜSC, θεατρολόγος, μαθηματικός MST

Στην εκδήλωση η χορευτική ομάδα του Γυμναστικού Συλλόγου Ρυθμικής Γυμναστικής «Αρετή» Χαλκίδας εκτέλεσε ρυθμικές κινήσεις υπό την υπόκρουση του μουσικού τραγουδιού «Το σώμα μου μού ανήκει» το οποίο περιλαμβάνεται στο παιδικό παραμύθι το «Μυστικό της Νίκης» που αποτελεί εργαλείο της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» για την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν: το DVD της ιστορίας κινουμένων σχεδίων «To Μυστικό της Νίκης», το παιδικό παραμύθι «Η ΚΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ», το έντυπο «Ο Κανόνας των Εσωρούχων» με οδηγίες για γονείς καθώς και το φυλλάδιο «7 τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας».

Η Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, είναι μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, μέλος του Δικτύου Κοινοβουλευτικών για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών και συντονίστρια της εκστρατείας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese