Το Athens Video Dance Project σας προσκαλεί την Παρασκευή 17.06.2016 στις …
21.30 σε μία από τις δράσεις του AVDP in Community, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.

Στον χώρο των νέων μέσων, τα οποία βρίσκονται σε συνεχή μετάλλαξη, η ανάγκη για εξερεύνηση νεωτερικών μορφών επικοινωνίας γίνεται όλο και πιο έντονη ενώ οι δημιουργοί αναζητούν νέες φόρμες έκφρασης.
Με το πέρασμα του χρόνου τα νέα μέσα και η σύγχρονη τεχνολογία έχουν κυριεύσει έχουν επικρατήσει στην καλλιτεχνική σκηνή, ανοίγοντας πολλαπλούς ορίζοντες και στηρίζοντας τις καινοτόμες ιδέες. Ένα τέτοιο παράδειγμα έχουμε και στην περίπτωση του videodance.

Στην Ελλάδα το Athens Video Dance Project είναι μια ετήσια δημιουργική πλατφόρμα που αποκαλύπτει τις νέες τάσεις και προσφέρει στους επαγγελματίες και στους σπουδαστές μια διέξοδο στην έρευνα και τον πειραματισμό. Με αφετηρία την ελπίδα ότι ο χορός και ο κινηματογράφος θα μπορέσουν να κατακτήσουν έναν νέο χώρο γόνιμων ανταλλαγών, το AVDP ξεκίνησε το 2010 αναπτύσσοντας τη δράση του σε 4 άξονες: το ετήσιο AVDP festival, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα AVDP edu, το περιοδεύον πρόγραμμα AVDP on TouR και το AVDP in Community, στο πλαίσιο του οποίου διοργανώνεται αυτή η βραδιά στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Με την ευκαιρία αυτή η αθηναϊκή καλλιτεχνική σκηνή έχει προσκληθεί να συναντήσει την υβριδική τέχνη του videodance και να ανακαλύψει αυτή τη νέα μορφή έκφρασης μέσα από σύντομες δημιουργίες ελλήνων και γάλλων καλλιτεχνών.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese