Στο φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας της Θεσσαλονίκης και της …Κεντρικής Μακεδονίας , το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του 45ου Φεστιβάλ Ολύμπου με τιμώμενη χώρα τη Ρουμανία.

Προλογίζοντας και αναφερόμενος στη φυσιογνωμία του σημαντικού πολιτιστικού θεσμού, ο γενικός γραμματέας και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) Νίκος Πασχαλούδης, επισήμανε: «Παρουσιάζουμε σήμερα το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του 45ου Φεστιβάλ Ολύμπου , που έχει τιμώμενη χώρα την Ρουμανία , μια χώρα με λαμπρό πολιτισμό και ισχυρούς δεσμούς φιλίας με την Ελλάδα.

Η επιλογή της Ρουμανίας έγινε ύστερα από πρόταση της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας για να τιμηθεί μια χώρα που ενισχύει για πολλά χρόνια , τον τουρισμό της Πιερίας.

Επισημαίνω αυτή την συνεργασία του ΟΡ.ΦΕ.Ο. με την Ένωση Ξενοδόχων για να καταδείξω την μόνιμη στόχευση των διοικήσεων του Φεστιβάλ να συνεργάζεται με τους αναπτυξιακούς φορείς της Πιερίας και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Πιστεύουμε ότι ο πολιτισμός αποτελεί ένα ισχυρό υπόβαθρο για την προώθηση των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, για την συνολική ανάδειξη της Πιερίας αλλά και της περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας, τόσο στον πνευματικό όσο και στον οικονομικό τομέα.

Η σύνθετη αυτή φυσιογνωμία του ΟΡ.ΦΕ.Ο. κτίστηκε βήμα –βήμα και ιδιαίτερα την τελευταία 10ετία .

Η έκδοση του λευκώματος των 40 χρόνων του Φεστιβάλ Ολύμπου που αποτέλεσε και αποτελεί την πιστοποίηση της σοβαρότητας και της εγκυρότητας του, η αλλαγή του καταστατικού που επέτρεψε να πλαισιώσουν το φεστιβάλ ικανότατοι νέοι άνθρωποι , η καθιέρωση του θεσμού της τιμώμενης χώρας που άνοιξε τον δρόμο για τον διεθνή του χαρακτήρα και την συνεργασία με μια δεκάδα πρεσβειών μεγάλων χωρών, καθώς επίσης και η παρουσία του ΟΡ.ΦΕ.Ο. σε μεγάλες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ακόμα οι συνεχείς επαφές και συνεργασίες με την τοπική αυτοδιοίκηση , η συμπόρευση με αναπτυξιακούς φορείς, όπως Επιμελητήριο ,Ένωση Ξενοδόχων , δημιουργούν όλα αυτά μαζί με τα καλλιτεχνική του υπόσταση ένα ξεχωριστό προφίλ που προσδίδει στην Πιερία και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα.

Μόνο που αυτό το πλεονέκτημα δεν μας το χάρισε η φύση και ο αρχαίος πολιτισμός , αλλά είναι δημιούργημα των ανθρώπων της Πιερίας που 45 χρόνια τώρα , με οραματική αντίληψη για τον πολιτισμό, με καλλιτεχνική ευαισθησία , με οργανωτική αξιοσύνη ,με ακατάβλητο πείσμα και την στήριξη της τοπικής κοινωνία κατάφεραν να στήσουν το Φεστιβάλ Ολύμπου με την λαμπερή του διαδρομή .

Στην πορεία αυτή της πανελλήνιας και διεθνούς αναγνώρισης του Φεστιβάλ νοιώθαμε ότι κάτι έλειπε, πολλές φορές μάλιστα στις γενικές συνελεύσεις επισημάνθηκε αυτή η έλλειψη , που αφορούσε κυρίως την καλλιτεχνική και πνευματική ταυτότητα του.

Κατά μία ευτυχή συγκυρία συναντηθήκαμε με τον καλλιτεχνικό επιμελητή του φετινού φεστιβάλ σκηνοθέτη και ηθοποιό Γιώργο Χ. Χανδόλια , ο οποίος σαν έτοιμος από καιρό και με την ιδιαίτερη καλλιτεχνική και πνευματική του παιδεία έδωσε υπόσταση σε αυτά που μας απασχολούσαν .

Μια νέα εποχή ξεκινά για το Φεστιβάλ που πέρα από το κυρίως εντυπωσιακό και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμά του που θα παρουσιαστεί στη συνέχεια , θα αναγνωρίσετε τα καινούργια στοιχεία που δίνουν καλλιτεχνικό και πνευματικό βάθος στο 45ο Φεστιβάλ Ολύμπου.

Σημειώνω ότι το αναλόγιο, η λογοτεχνία, ο αφηγηματικός λόγος, τα καινούργια ρεύματα σκέψης, βρίσκουν πλέον τη ζωντανή τους έκφραση.

Οι φιλοσοφικοί περίπατοι , μέσα στους γοητευτικούς αρχαιολογικούς χώρους της Πιερίας είναι μια ελκυστική πολυεπίπεδη πνευματική και καλλιτεχνική πρωτοβουλία που για φέτος έχει αφιερωθεί στον Αριστοτέλη.

Αυτές οι δύο εκδηλώσεις μαζί με τις αρχαιολογικές ομιλίες που έχει καθιερώσει ο καθηγητής Δημήτριος Παντερμαλής τρεις δεκαετίες τώρα ,προσδίνουν πραγματικά τη νέα πνευματική ταυτότητα του Φεστιβάλ.

Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου του ΟΡ.ΦΕ.Ο όσους συνέβαλαν στην επιτυχημένη ολοκλήρωση του φετινού καλλιτεχνικού προγράμματος.

Τον Πρέσβη της Ρουμανίας Lucian Fatu, τον πρόξενο dr Martin Ladislau Salamon, την πολιτιστική ακόλουθο της Πρεσβείας Anca Chisalita, για την ετοιμότητα του προγραμματισμού , την δημιουργική συνεργασία και την ευγενική και φιλόξενη διάθεση που μας επιφύλαξαν.

Τους συνδιοργανωτές του φετινου φεστιβάλ: Την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τον Δήμο Δίου-Ολύμπου, για την υποστήριξή τους και την διαχρονική συμπαράσταση.

Τους μεγάλους Χορηγούς Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ, Cavo Olympo, Mita Travel, αλλά και τους μικρότερους, γιατί χωρίς την γενναιόδωρη οικονομική υποστήριξη και συμπαράσταση θα ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ Ολύμπου.

Τους χορηγούς επικοινωνίας, την ΕΡΤ και «Πόντος» τηλεόραση.

Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για την σημερινή οργάνωση της παρουσίασης του καλλιτεχνικού προγράμματος του 45ου Φεστιβάλ Ολύμπου , αλλά και το συνεχές ενδιαφέρον της για την υποστήριξη του.

Οφείλω επίσης να υπογραμμίσω την μεγάλη σημασία της προσφοράς των πολυάριθμων εθελοντών που αποτελούν την κινητήρια δύναμη του και την βάση για την μελλοντική πορεία του Φεστιβάλ. Τέλος ευχαριστώ όλους εσάς που μας τιμάτε με την παρουσία σας και συμβάλλετε με την προβολή στην επιτυχία του εγχειρήματος μας.»

ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ- ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Ακολούθησε η χαιρετιστήρια αναφορά της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου, η οποία τόνισε την ιδιαίτερη σημασία του Φεστιβάλ Ολύμπου για την Πιερία και την Κεντρική Μακεδονία καθώς και για τις δυνατότητες ανάπτυξης του . Υπογράμμισε για μια ακόμα φορά την καθολική και ομόθυμη υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, γνωστοποιώντας παράλληλα την αναγκαιότητα να σταθούν όλοι οι φορείς αρωγοί και συμπαραστάτες στον κορυφαίο θεσμό του Νομού.

Στη συνέχεια ο Γενικός Πρόξενος της Ρουμανίας dr Martin Ladislau Salamon χαρακτήρισε πολύ τιμητική την συνεργασία με το Φεστιβάλ Ολύμπου , αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς φιλίας μεταξύ του ρουμάνικου και του ελληνικού λαού και επισήμανε την ανάγκη για την συνέχιση της συνεργασίας και σε οικονομικά πεδία. Έκλεισε με την προτροπή ότι θα πρέπει μετά από το… Καρπάθια συναντούν τον Όλυμπο, να ακολουθήσει ότι ο Όλυμπος συναντά τα Καρπάθια.

Η πολιτιστική ακόλουθος της Πρεσβείας Anca Chisalita σκιαγράφησε την αποτελεσματική συνεργασία με το Φεστιβάλ Ολύμπου , στον θαυμασμό που τρέφει ο Ρουμάνικος λαός για την Ελλάδα και τον Ελληνικό πολιτισμό και ανέλυσε τις καλλιτεχνικές παραστάσεις της Ρουμανίας που θα παρουσιαστούν στο 45ο Φεστιβάλ Ολύμπου .

Ο καλλιτεχνικές διευθυντής του Κ.Θ.Β.Ε. Γιάννης Αναστασάκης δήλωσε ότι το Φεστιβάλ Ολύμπου το παρακολουθεί πολλά χρόνια, έτσι ώστε δίκαια μπορεί να το χαρακτηρίσει ως ένα ποιοτικά έγκυρο πολιτιστικό φορέα της Βόρειας Ελλάδας. Θεώρησε ότι το φετινό πρόγραμμα είναι ένα φιλόδοξο και πολύμορφο καλλιτεχνικά και θα το παρακολουθήσει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον , ανήγγειλε δε ότι σύντομα θα υπάρξουν συναντήσεις με τη διοίκηση του ΟΡ.ΦΕ.Ο και τον καλλιτεχνικό επιμελητή του για ακόμα στενότερη συνεργασία με το Κ.Θ.Β.Ε.

Ο καλλιτεχνικός επιμελητής του 45ου Φεστιβάλ Ολύμπου Γιώργος Χ. Χανδόλιας ξεκινώντας την παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος, σημείωσε ότι στο φετινό πρόγραμμα συμπεριλήφθηκαν όλες οι μορφές τέχνης και εγκαινιάστηκαν εκδηλώσεις χαμηλού κόστους αλλά με μεγάλη καλλιτεχνική και πνευματική βαρύτητα, ενώ τόνισε ότι για να διατηρήσει το Φεστιβάλ Ολύμπου την αίγλη του θα πρέπει να επιδιώξει την στενότερη συνεργασία με μεγάλους καλλιτεχνικούς οργανισμούς όπως με το Κ.Θ.Β.Ε., γεγονός που με ιδιαίτερη χαρά το επιβεβαιώνει η διάθεση και προθυμία του καλλιτεχνικού διευθυντή του σημαντικού θεατρικού φορέα της Βόρειας Ελλάδας.

Την παρουσίαση συντόνισε η δημοσιογράφος Ελένη Κωνσταντίνου, ενώ από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΡ.ΦΕ.Ο. ήταν επίσης παρόντες η Ζαφείρω Κουσιοπούλου και ο Περικλής Χατζηγιάννης.

Την παρουσίαση του προγράμματος παρακολούθησαν ακόμα ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού-πολιτισμού Κ. Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος, ο πρώην Υπουργός Γιάννης Μαγκριώτης , ο εικαστικός ψηφιδωτού Ευάγγελος Γαληνός, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Σιακάρας, κ.α.

Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση του προγράμματος και τη συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου Γρηγόρης Παπαχρήστος, αναφέρθηκε στο λογότυπο του φετινού φεστιβάλ το οποίο απεικονίζει ένα από τα σημαντικότερα ψηφιδωτά από τις ανακαλύψεις στο Αρχαίο Δίον (έπαυλη Διονύσου) και το οποίο κόσμησε αλλά και προκάλεσε διεθνές ενδιαφέρον κατά την πρόσφατη έκθεση που φιλοξένησε το Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Υόρκης, με τα ευρήματα από την ιερή πόλη των Αρχαίων Μακεδόνων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 45ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

Τιμώμενη χώρα ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΙΟΥΛΙΟΣ ώρα 21:30

Σάββατο 02 Ιουλίου Έναρξη 19:30 Εγκαίνια εικαστικών εκθέσεων Ρουμάνων καλλιτεχνών Διάρκεια 2/7 -5/8 Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου 21:30 Συναυλία ρουμανικής και ελληνικής μουσικής με σολίστ : Σόνια Θεοδωρίδου Μαέστροι: Θεόδωρος Ορφανίδης , Voicu Enachescu , Παναγιώτης Λυμπανοβνός Αρχαίο θέατρο Δίου

Κυριακή 3 Ιουλίου Αναλόγιο – Οι Έλληνες συγγραφείς στη Ρουμανία- «Το τέλος της μικρής μας πόλης» εισηγήτρια: Λένα Παταρίδου Μουσική επιμέλεια : Έφη Δήμου Υποστήριξη εκδόσεις Μάτι Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου

Κυριακή 3, Δευτέρα 4 και Σάββατο 9 Ιουλίου Θεατρική παράσταση «Μίστερο Μπούφο» του Ντάριο Φο Σκηνοθεσία: Χάρης Αμανατίδης Πρωταγωνιστούν: Κώστας Παπουτσίδης , Χριστίνα Μπομπόλη , Θωμαή Σιούμη κ.α. Θέατρο Πήγασος Αρχαία Λείβηθρα

Tετάρτη 6 και Πέμπτη 7 Ιουλίου Ρουμανική θεατρική παράσταση. Αρκούδα Το όμορφο ταξίδι των αρκούδων «Πάντα», όπως το διηγείται ένας σαξοφωνίστας που έχει μια ερωμένη στη Φρανκφούρτη Σκηνοθεσία: Μονίκα Σαβουλέσκου–Βουδούρη Πρωταγωνιστούν: Βαγγέλης Δουκουτσέλης , Χριστίνα Κρέτσου , Μιχαί Ασταμόν, Εβελίνα Χαπεντσιούκ, Βαλερίκα Μίτου Λεπτοκαρυά και Μακρύγιαλος

Σάββατο 09 Ιουλίου Θεατρική Παράσταση «Αντιγόνη » του Σοφοκλή Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης Πρωταγωνιστούν: Νικήτας Τσακίρογλου , Ιωάννα Παππά , Σταύρος Ζαλμάς κ.α. Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Κλέαρχου Γώττα Αρχαίο θέατρο Δίου

Κυριακή 10 Ιουλίου Moscow Classical Ballet – Russian Ballet Theater «Λίμνη των Κύκνων» του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι Μπαλέτο με 26 κλασικούς χορευτές Αρχαίο θέατρο Δίου

Δευτέρα 11, Τρίτη 12 Ιουλίου Ρουμανικός Κινηματογράφος « Το εμπόρευμα και τα λεφτά» του Κρίστι Πουϊου 2.« Κι όλα τ’άλλα είναι σιωπή» του Νάε Καρανφήλ Δημοτικό θέατρο πάρκου Λιτοχώρου

Τετάρτη 13 Ιουλίου Συναυλία Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης «εν-τέχνως…», σταχυολογήματα μιας μουσικής διαδρομής. Διευθύνει ο μαέστρος Ευθύμιος Μαυρίδης Αρχαίο θέατρο Δίου

Κυριακή 17 Ιουλίου Θεατρική παράσταση «Η Φαλακρή τραγουδίστρια» του Ευγένιου Ιονέσκο Σκηνοθεσία: Βασίλης Βασιλάκης Ανοιχτό θέατρο Πάρκου Κατερίνης

Τρίτη 19 Ιουλίου Συναυλία «Αφιέρωμα στο Νέο Κύμα και στο Νότη Μαυρουδή» Λευτέρης Κηπόπουλος , Έφη Δήμου. Το Φεστιβάλ Ολύμπου τιμά το Νότη Μαυρουδή για τα 50 χρόνια. Ανοιχτό θέατρο Πάρκου Λιτοχώρου

Παρασκευή 22 Ιουλίου Συναυλία «Θάνος Μικρούτσικος – Μίλτος Πασχαλίδης» Αρχαίο θέατρο Δίου

Σάββατο 23 Ιουλίου Θεατρική παράσταση «Ορέστεια» του Αισχύλου Σκηνοθεσία: Γιάννης Χουβαρδάς Πρωταγωνιστούν: Καριοφυλλιά Καραμπέτη , Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης , Νίκος Κουρής , Στεφανία Γουλιώτη, Νίκος Ψαρράς κ.α. Αρχαίο θέατρο Δίου (21:15)

Κυριακή 24 Ιουλίου Φιλοσοφικοί περίπατοι « 2016 Έτος Αριστοτέλη» Dr. Νίκος Λυγερός Αρχαιολογικό Πάρκο Δίου

Πέμπτη 28 Ιουλίου «Τι είναι αυτό που το λέμε αγάπη» θεατρική σύνθεση Σκηνοθεσία: Αναστασία Γκολέμα Πρωταγωνιστούν: Αναστασία Γκολέμα , Δήμητρα Σκέμπη, Μέμος Κοέν , Νίκος Πιζάνης , Ειρήνη Ντουλάκη Ανοιχτό θέατρο Πάρκου Κατερίνης

Παρασκευή 29 Ιουλίου Θεατρική παράσταση « Συρανό ντε Μπερζεράκ» του Εντμόν Ροστά Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος , Δήμητρα Ματσούκα, Γιώργος Παπαγεωργίου κ.α. Βιολί παίζει η Βασιλική Μαζαράκη Αρχαίο θέατρο Δίου

Σάββατο 30 Ιουλίου Συναυλία «ΟΛΟΙ ΕΝΑ» Φίλα με… Σταμάτης Κραουνάκης Αρχαίο θέατρο Δίου

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ώρα 21:00

Τετάρτη 3 Αυγούστου Θεατρική παράσταση Εθνικό Θέατρο «Αντιγόνη » του Σοφοκλή (η πρώτη συμπαραγωγή του Εθνικού με το K.Θ.Β.Ε.& τον Θ.Ο.Κ.) Σκηνοθεσία: Στάθη Λιβαθινού Πρωταγωνιστούν: Μπέτυ Αρβανίτη , Δημήτρης Λιγνάδης, Αναστασία –Ραφαέλα Κονίδη κ.α Αρχαίο θέατρο Δίου

Παρασκευή 5 Αυγούστου Αρχαιολογικές Ομιλίες 1.Δημήτρης Παντερμαλής «Το Δίον στη Νέα Υόρκη» 2. Emilian Alexandrescu « Η παλαιολιθική εποχή στη Ρουμανία » και μουσικό σύνολο DIACHRONIKO. Αγιονέρι Δίου

Σάββατο 6 Αυγούστου Θεατρική παράσταση «Πλούτος » του Αριστοφάνη Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κιμούλης ,Γιάννης Μπέζος , Πέτρος Φιλιππίδης κ.α Αρχαίο θέατρο Δίου

Κυριακή 7 Αυγούστου Συναυλία της Ορχήστρας Νέων Δίου, αφιέρωμα « Η ποίηση στο ελληνικό τραγούδι» Σολίστ: Βασίλης Λέκκας , Alexandra Gravas Διευθύνει ο μαέστρος Νίκος Πατρής. Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου. Αρχαίο θέατρο Δίου

Δευτέρα 8 Αυγούστου Συναυλία Νατάσας Μποφίλιου Αρχαίο θέατρο Δίου

Τετάρτη 10 Αυγούστου Εγκαίνια έκθεσης εικαστικών Βόρειας Ελλάδας Διάρκεια 10/8-10/9 Υπεύθυνος Ντίνος Παλιάν Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου

Σάββατο 13 Αυγούστου Συναυλία του Γιώργου Νταλάρα «Άσε με Πάλι να σου Πω» με το Ζαχαρία Καρούνη Αρχαίο θέατρο Δίου

Κυριακή 14 Αυγούστου Παιδικό θέατρο « Ο κουρέας της Σεβίλλης» του Πιέρ-Ωγκυστέν Καρόν Ντε Μπωμαρσαί Κείμενα-σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη Αρχαίο θέατρο Δίου

Τρίτη 16 Αυγούστου Θεατρική παράσταση ατόμων με αναπηρία « Πέρσες » του Αισχύλου Σκηνοθεσία: Βασίλης Οικονόμου Πρωταγωνιστούν: Χριστίνα Τούμπα, Χριστίνα Τσαβλή, Πάνος Ζουρνατζίδης , Μιχάλης Ταμπούκας κ.α. Ανοιχτό θέατρο Πάρκου Κατερίνης

Πέμπτη 18 Αυγούστου Θεατρική παράσταση «Το καπλάνι της Βιτρίνας »της Άλκης Ζέη Σκηνοθεσία: Ανδρομάχη Χρυσομάλλη Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Καρατζογιάννης , Χριστίνα Θεοδωροπούλου , Δημήτρης Μαύρος, Βίκυ Μαραγκάκη κ.α. Αρχαίο θέατρο Δίου

Παρασκευή 19 Αυγούστου « Οι αρχαιολόγοι μιλούν για τη Βόρεια Πιερία» Εισηγητές: 1. Κωνσταντίνος Νούλας «Πήλινα ειδώλια από τις ανασκαφές της Πύδνας» 2.Μαρία Παππά «Ο νεολιθικός οικισμός στο ‘’Αγίασμα’’ Μακρυγιάλου» 3. Στέλλα Δρούγου «Έργα μεταλλοτεχνίας από τα νεκροταφεία της Πύδνας» και Μουσικό Πρόγραμμα με Μαρίκα Φωτοπούλου Αρχαία Πύδνα

Σάββατο 20 Αυγούστου Θεατρική παράσταση Κ.Θ.Β.Ε. «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Στάνκογλου / Χρίστος Στυλιανού (διπλή διανομή), Νάντια Κοντογεώργη , Αλέξανδρος Τσακίρης , Ιώβη Φραγκάτου κ.α. Αρχαίο θέατρο Δίου

Κυριακή 21 Αυγούστου «H παραδοσιακή μουσική στη σύγχρονη ποίηση» Δημοτική χορωδία Λιτοχώρου Ιωάννης Σακελλαρίδης Συμμετέχει η Ξανθίππη Καραθανάση Διδασκαλία και Διεύθυνση Μαρίκα Φωτοπούλου Βυζαντινός Ναός Παναγίας Κονταριώτισσας

Δευτέρα 22 Αυγούστου Συναυλία της Πολυτονικής Ορχήστρας Κατερίνης «Αφιέρωμα στο Λαϊκό Συνθέτη Απόστολο Καλδάρα» Διευθύνει ο μαέστρος Παναγιώτης Λυμπανοβνός Ανοιχτό θέατρο πάρκου Κατερίνης

Τρίτη 23 Αυγούστου Θεατρική παράσταση Εθνικό θέατρο « Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη Σκηνοθεσία: Μιχαήλ Μαρμαρινός Πρωταγωνιστούν: Λένα Κιτσοπούλου , Μαρία Σκουλά Αιμίλιος Χειλάκης , Αθηνά Μαξίμου, Αγλαΐα Παππά κ.α. Αρχαίο θέατρο Δίου

Πέμπτη 25 Αυγούστου Συναυλία με το Γιάννη Πάριο Αρχαίο θέατρο Δίου

Σάββατο 27 Αυγούστου «Για έναν ψηλόν ραχίν για έναν αροθυμίαν», Μουσικο θεατρικά δρώμενα, από την Ένωση Ποντίων Πιερίας Σκηνοθεσία: Χάρης Αμανατίδης Πρωταγωνιστούν: Αλεξανδρίδου Ζήνα, Πουρσανίδης Δημήτρης, Ευμορφίδου Κυριακή, Τσορμπατζίδης Λάζαρος, Χατζηδημητρίου Σοφία κ.α. Αρχαίο θέατρο Δίου

Κυριακή 28 Αυγούστου Λήξη του 45ου Φεστιβάλ με μουσικοχορευτικά παραδοσιακά σχήματα από Ρουμανία και Ελλάδα. «32 χορευτές του Λαϊκού Συγκροτήματος Τα Καρπάθια» Αρχαίο θέατρο Δίου

Άλλες εκδηλώσεις: Παρασκευή 24 Ιουνίου Ντοκιμαντέρ «Mt OLYMPUS THE CREATION» Σκηνοθεσία: Αθηνά Κρικέλι , Δημήτρης Ζησόπουλος Αρχαίο θέατρο ΔίουEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese