Εγκληματική ομάδα νεαρών, τα μέλη της οποίας διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες…
σε μαθητές, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Αργυρούπολης. Την περασμένη Τρίτη, συνελήφθησαν Έλληνες, μέλη της σπείρας, ηλικίας 19, 16 και 15 ετών.

Ειδικότερα, ύστερα από διερεύνηση καταγγελίας σχετικά με τη διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές, εντοπίσθηκε ένας από τους ανήλικες συλληφθέντες, έξω από σχολικό συγκρότημα, να κατέχει μικροποσότητα κάνναβης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες σε διάστημα ενός εξαμήνου και πλέον είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διακίνηση κάνναβης σε ανήλικους μαθητές. Χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν το γεγονός ότι παρακινούσαν τους ανήλικους μαθητές να τους παραδίδουν, ως αντίτιμο για την αγορά των ναρκωτικών, κοσμήματα και αντικείμενα αξίας που θα αφαιρούσαν από τους γονείς τους.

Από την έρευνα στην οικία του 19χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα τα οποία προέκυψε ότι ανήκαν σε γονέα ανηλίκου, καθώς και κοσμήματα.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για ανάκριση στους αρμόδιους ανακριτές.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese