Η γέννηση κάθε μωρού είναι ξεχωριστή! Κάποιες όμως, είναι ίσως πιο ασυνήθιστες από τις υπόλοιπες και τα στατιστικά το αποδεικνύουν…

Μία τέτοια περίπτωση βίωσε η Jessica Antoniadis, μια γυναίκα που περίμενε το δεύτερο παιδί της και αποφάσισε ότι θα το έφερνε στον κόσμο στο σπίτι της. Θέλοντας να απαθανατίσει την κάθε στιγμή του τοκετού της, αποφάσισε, λοιπόν, να προσλάβει την φωτογράφο Bel Pang με ειδίκευση στις γέννες, που θα βρισκόταν δίπλα της σε όλη τη διαδικασία.

Ένας μοναδικός τοκετός: Μωρό γεννιέται μέσα στον αμνιακό του σάκο

Έτσι, όταν το μοιραίο βράδυ έφτασε και η Jessica θα συναντούσε για πρώτη φορά το μωράκι της, η φωτογράφος και η μαία ήταν εκεί. Τελικά, όμως, η γυναίκα το επόμενο πρωί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να γεννήσει. «Ξαφνικά, η μαία μου είπε να σταματήσω να σπρώχνω γιατί το μωρό ήταν ακόμα στον αμνιακό του σάκο. Εγώ δεν μπορούσα να το δω γιατί γέννησα στηριζόμενη στα γόνατα, αλλά η Bel φρόντισε να βγάλει αυτές τις καταπληκτικές φωτογραφίες.» , αναφέρει χαρακτηριστικά η Jessica.

Με δεδομένο ότι αυτό συμβαίνει σε μία στις 80000 γεννήσεις, είναι ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο φαινόμενο. Γι’ αυτό τον λόγο, θεωρείται ότι τα μωρά που γεννιούνται μέσα στον αμνιακό τους σάκο θα είναι καλότυχα και ότι θα έχουν πολύ καλή σχέση με το νερό.

«Ήξερα ότι αυτή η γέννα θα ήταν διαφορετική. Ένιωθα ότι είχα δίπλα μου όσους με αγαπούσαν. Ένιωθα ασφαλής. Ακόμα και όταν αισθανόμουν εξαντλημένη, συνέχιζα να προσπαθώ και στο τέλος είχα τη γέννα που ονειρευόμουν: χωρίς φάρμακα και με τον γιο μου να γεννιέται μέσα στον αμνιακό σάκο!». Τελικά, η φύση κάθε φορά βρίσκει τρόπο να κάνει το θαύμα της.

Δείτε τις ξεχωριστές φωτογραφίες και θα καταλάβετε:

Λίγο πριν αρχίσει ο τοκετός

Όταν όλα τελείωσαν… Στην αγκαλιά της μητέρας του.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese