Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση του σχεδίου ανάπτυξης του Αστέρα Βουλιαγμένης. κατατέθηκε βελτιωμένο στο…
Συμβούλιο της Επικρατείας για επεξεργασία. Το επίμαχο σχέδιο Π.Δ. είχε κατατεθεί ξανά, το 2015 για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία, ωστόσο το Ε΄ τμήμα του ΣτΕ το είχε κρίνει μη νόμιμο…

Συγκεκριμένα, είχαν κριθεί μη νόμιμες βασικές διατάξεις του διατάγματος όπως η δημιουργία 100 νέων μονοκατοικιών («καμπάνες»), η κατασκευή χτισμάτων στο αδόμητο τμήμα της χερσονήσου του Μικρού Καβουρίου, κ.λπ. ενώ είχε επισημανθεί ότι απαγορεύεται, «η λήψη μέτρων που επιφέρουν την επιδείνωση των όρων διαβιώσεως και την υποβάθμιση του υπάρχοντος φυσικού ή του προβλεπόμενου από την ισχύουσα πολεοδομική νομοθεσία οικιστικού περιβάλλοντος».

Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος επανακατατέθηκε βελτιωμένο στο ΣτΕ για νέα νομοπαρασκευαστική επεξεργασία. Σε αυτό περιγράφεται η πολυτελής αναβάθμιση της περιοχής (έγκριση του ΕΣΧΑΔΑ, τροποποίηση του εγκεκριμένου σχεδίου της πόλεως της Βουλιαγμένης στην έκταση του Αστέρα Βουλιαγμένης και καθορισμός χρήσεων γης και όρων δόμησης) σε έκταση 301.864,99 τετραγωνικά μέτρα.

Κάθε ζώνη προορίζεται για διαφορετικές χρήσεις και μεταξύ άλλων προβλέπει: Ξενοδοχεία, καμπάνες, τουριστικές εγκαταστάσεις, εστιατόρια, αναψυκτήρια, σνακ-μπαρ, εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, πολιτιστικές και αθλητικές εγκαταστάσεις, αίθουσες, ελικοδρόμιο, πάρκινγκ και κήπους.

Τέλος, προβλέπει ειδική είσοδο για τον ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα που υπάρχει στην έκταση.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese