Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργος Σπανός, μίλησε στον Σπορ Fm 94,6 και στους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο, για…

-την άρνηση της ΕΠΟ στην πρόταση για ΚΕΔ κοινής αποδοχής:

«Η αρνητική απάντηση από την ΕΠΟ δόθηκε στον κ. Πανόπουλο με το σκεπτικό ότι κάποια σημεία της πρότασης σκοντάφτουν στις κανονιστικές διατάξεις της UEFA. Επειδή δεν είμαι άνθρωπος των άκρων αλλά του διαλόγου, θεωρώ πως τις επόμενες μέρες που θα καθίσουμε να συζητήσουμε, θα βρούμε λύσεις. Το κομμάτι της διαιτησίας είναι μια παράμετρος, ώστε να συμφωνήσουμε για άλλα σημαντικά θέματα, όπως την αναδιάρθρωση της Super League και την ανακατανομή των εσόδων ώστε να δυναμώσουμε κι εμείς οι ασθενείς λιγάκι. Θέλουμε να συμφωνήσουμε σε μια ΚΕΔ κοινής αποδοχής, ώστε να φύγει η καχυποψία και να φύγει και μια καυτή πατάτα από την ΕΠΟ, όπου σε κάθε στραβό σφύριγμα πάμε και κάνουμε τα παράπονά μας. Αυτή είναι η ουσία του όλου πράγματος. Σίγουρα κάποια σημεία θέλουν επεξεργασία, αλλά η ουσία είναι να συμφωνήσουμε σε πρόσωπα κοινής αποδοχής που θα στελεχώσουν την επιτροπή διαιτησίας».

-το λόγο που είναι αισιόδοξος:

«Αισιόδοξο με κάνει η βούληση των ομάδων. Γιατί το ποδόσφαιρο παίζεται με τις επαγγελματικές ομάδες. Εγώ δεν απαντώ σε διαρροές. Όταν υπάρχει καλή πρόθεση να φτιάξουμε καλύτερα τα πράγματα και να είναι προς όφελος της ομοσπονδίας, μόνο ένα μυαλό που θέλει να σκέφτεται ανορθόδοξα μπορεί να βάλει κόντρα σε αυτό. Η πρόταση έχει στόχο να φέρει ομόνοια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, για να λύσουμε και κάποια άλλα πράγματα. Δεν είναι παραχώρηση να υπάρχει συναίνεση στην ΚΕΔ, νομίζω είναι το αυτονόητο. Οι άνθρωποι που θα οριστούν θα καταρτίσουν τον πίνακα των διαιτητών. Εμείς δεν θα μπλεχτούμε σαν ομάδες για να πούμε ότι πρέπει να μπουν αυτοί οι διαιτητές και να κοπούν οι άλλοι διαιτητές».

-το πρόβλημα της διαιτησίας:

«Δεν θα ρίξω όλο το ανάθεμα στη διαιτησία. Τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχουμε εμείς οι παράγοντες. Η διαιτησία είναι το εύκολο θύμα, να ρίχνουμε εκεί τα όποια λάθη μας. Όλοι οι τομείς χρειάζονται βελτίωση, ανάμεσά τους και η διαιτησία. Θεωρώ επειδή υπάρχει καχυποψία πως είναι μια ευκαιρία να κάνουμε μια νέα ΚΕΔ που θα είναι κοινής αποδοχής».

-την άποψή του για τον Γιώργο Μπίκα:

«Αν θέλετε την άποψή μου, τον κ. Μπίκα προσωπικά τον εκτιμώ. Μαζί του έχουν πάρει πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, χωρίς να λέει κάτι αυτό. Θεωρώ σαν άνθρωπος που είμαι 25 χρόνια στο ποδόσφαιρο πως είναι άτομο εμπιστοσύνης. Αλλά-επαναλαμβάνω-πως εκφράζω την προσωπική μου άποψη».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese