Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες κάτοικοι της Θέρμης και της Σουρωτής, ως συνέχεια των κινητοποιήσεών τους ενάντια στη δημιουργία του …
κέντρου υποδοχής προσφύγων στις παλιές σιταποθήκες Κορδογιάννη.

Το πρωί οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Θέρμης, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το πολιτιστικό κέντρο της περιοχής, όπου και έκαναν συμβολικά παράσταση διαμαρτυρίας όπου πραγματοποιόταν εκδήλωση από το Δήμο Θέρμης σχετικά με τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι κάτοικοι, ενώ αρχικά ο δήμαρχος Θέρμης τους ενημέρωσε ότι στον συγκεκριμένο χώρο θα φιλοξενηθούν 1.000-1.500 άτομα, έγγραφο υπουργείου κάνει λόγο για φιλοξενία 3.000 ατόμων.

Οι ίδιοι χαρακτηρίζουν τις εγκαταστάσεις ακατάλληλες, αναφέροντας επίσης ότι αυτές βρίσκονται κοντά σε περιοχή με σχολεία, σε χώρους με ζώα και σε εκτάσεις που καλλιεργούνται οπωροκηπευτικά.

Επιπλέον, επικαλούνται το σχέδιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας για την ισοκατανομή προσφύγων σε όλες τις περιφέρειες και σύμφωνα με αυτόν, όπως λένε, στη Θέρμη αναλογούν 241 άτομα. «Μια περιοχή 800 κατοίκων δεν γίνεται να φιλοξενήσει 3.000», τονίζουν οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι.

Ζητούν τέλος να τηρηθεί ο αριθμός που αναλογεί στην περιοχή, να διασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες και να υπάρχουν επαρκή μέτρα αστυνόμευσης.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese