Με… ανοιχτές αγκάλες περιμένει όλη η Ιεράπετρα την σημερινή επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη…

Οι Ιεραπετρίτες έχοντας φτάσει στο «αμήν» με την δυσλειτουργία του νοσοκομείου της περιοχής περιμένουν από τον κ. Πολάκη να τους φέρει λύσεις.

Είναι γνωστό ότι τον τελευταίο καιρό υπάρχει μία κλιμάκωση των αγώνων τόσο των κατοίκων της περιοχής όσο και των εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, με απόβαση στο… Ηράκλειο και πορείες.

Μάλιστα, η απόφαση του κ. Πολάκη να επισκεφτεί το νοσοκομείο Ιεράπετρας ανακοινώθηκε την ώρα που κάτοικοι και τοπικοί φορείς βρίσκονταν στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Το πρόγραμμα

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, αναμένεται να φτάσει – μαζί με την διοίκηση της ΔΥΠΕ Κρήτης – στις 12.30 στην Ιεράπετρα όπου αρχικά θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στο νοσοκομείο όπου θα συναντηθεί με την διοίκηση του ιδρύματος, τους γιατρούς αλλά και τους εργαζόμενους.

Η θερμή… υποδοχή

Εκτός όμως από τους φορείς και τους εκπροσώπους των αρχών της Ιεράπετρας ο κ. Πολάκης θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και με πλήθος κατοίκων οι οποίοι έχουν δώσει «ραντεβού» έξω από το νοσοκομείο για να πραγματοποιήσουν μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Όπως αναφέρεται και σε ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνας Ιεράπετρας:

«Οι κάτοικοι της Ιεράπετρας και όλης της Νοτιοανατολικής Κρήτης που εξυπηρετούμαστε από το Νοσοκομείο Ιεράπετρας, παλεύουμε αποφασιστικά και ακούραστα, εδώ και έξι χρόνια, για το αναφαίρετο δικαίωμά μας στη Δημόσια Δωρεάν Υγεία. Οι αγώνες μας ενάντια στις μεθοδεύσεις και τις πολιτικές παλιών και νέων κυβερνήσεων έχουν κρατήσει το νοσοκομείο μας ανοιχτό και ικανό να εξυπηρετήσει τις ανάγκες μας παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Με αγώνες απαντάμε στα νέα μνημονιακά μέτρα που επιβάλλουν κυβέρνηση και «θεσμοί» οδηγώντας στην πλήρη διάλυση της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τη φοροαρπαγή του εισοδήματος των μεσαίων και φτωχών στρωμάτων, την καταστροφή των μικρομεσαίων και των αγροτών, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων.

Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΙΟΥΝΗ, σύσσωμη η Ιεράπετρα, δήμος, φορείς και κάτοικοι «υποδεχόμαστε» τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ:

Να υλοποιηθούν άμεσα οι δεσμεύσεις του Υπουργείου για μόνιμους διορισμούς γιατρών και προσωπικού

Να δρομολογηθούν τώρα όλες οι μόνιμες προσλήψεις γιατρών και προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού, βοηθητικού και διοικητικού) που χρειάζονται για την πλήρη λειτουργία όλων των κλινικών του Νοσοκομείου μας.

Να προστεθούν άμεσα οι δύο οργανικές θέσεις (πνευμονολόγου και οδοντίατρου) που μετατράπηκαν σε θέσεις της παθολογικής κλινική.

Νέο οργανισμό που να ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες της περιοχής μας

Να διασφαλιστεί ένα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΛΗΡΕΣ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ, ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ για όλο τον κόσμο, με επαρκή χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό».

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese