«Η συνεχής απουσία των υπουργών από την υποχρέωση που τους επιβάλλει ο κανονισμός να απαντούν σε επίκαιρες ερωτήσεις των…
βουλευτών, αποτελεί προσβολή στα εκατομμύρια των Ελλήνων που αγωνίσθηκαν για τον κοινοβουλευτισμό!».

Τo κατήγγειλε ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης μιλώντας σήμερα (10 Ιουνίου 2016) στη Βουλή σε μια αίθουσα με απόντες τους υπουργούς Επικρατείας και Οικονομικών Νίκο Παππά και Ευκλείδη Τσακαλώτο, οι οποίοι έπρεπε να βρίσκονται στη Βουλή για να του απαντήσουν, αλλά προφασίσθηκαν… φόρτο εργασίας, ενημερώνοντας τελευταία στιγμή το προεδρείο.

Ο προεδρεύων κ. Νικήτας Κακλαμάνης, πριν δώσει το λόγο στον βουλευτή, υπερακόντισε λέγοντας ότι θα εισηγηθεί στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Βούτση την τροποποίηση του κανονισμού, ώστε να θεωρείται παράπτωμα η συνεχής και αδικαιολόγητη απουσία υπουργών από την ώρα συζήτησης των επίκαιρων ερωτήσεων.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής επισήμανε ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει… τέσσερεις υπουργούς, ένας από τους οποίους θα μπορούσε να απαντήσει στην ερώτηση που αφορά το πόσοι «τροϊκανοί» έχουν εγκατασταθεί στα υπουργεία και πόσο κοστίζει η φιλοξενία τους στον Έλληνα φορολογούμενο και στην χρεοκοπημένη Ελλάδα.

Ο κ. Παναγούλης υπογραμμίζοντας ότι είναι η τρίτη φορά που ο κ. Παππάς αρνείται να προσέλθει και να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση που αφορά την πριμοδότηση μιας μικρής ομάδας βουλευτών και δημοσιογράφων, που καλούνται στις εκπομπές των κρατικών αλλά και ιδιωτικών καναλιών, κατέληξε: «Αν ο κρατικός καναλάρχης κ. Παππάς δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του στη Βουλή, ας επιστρέψει στην πλατεία Κουμουνδούρου να παριστάνει τον… σουρουκλεμέ!».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese